Văzând Referatul de aprobare nr. 1.916 din 17 noiembrie 2011 al Direcţiei generale sanitare veterinare şi pentru siguranţa lanţului alimentar şi al Direcţiei juridice, litigii şi resurse umane din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, având în vedere prevederile art. 10 lit. b), art. 18 alin. (5) şi ale
art. 48 alin. (7) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin
Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare, ţinând cont de prevederile
Regulamentului (CE) nr. 882/2004 al Parlamentului European şi Consiliului din 29 aprilie 2004 privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformităţii cu legislaţia privind hrana pentru animale şi produsele alimentare şi cu normele de sănătate şi de bunăstare a animalelor, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul prevederilor
art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin:
ART. I Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 113/2008 privind aprobarea Instrucţiunilor pentru organizarea şi desfăşurarea activităţii de control oficial în unităţile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare şi comercializare a produselor şi subproduselor alimentare de origine nonanimală, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 886 din 29 decembrie 2008, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează: 1. La articolul 4, alineatul (2) va avea următorul cuprins: "(2) Prezentul ordin se aplică până la data de 31 decembrie 2012." 2. La instrucţiuni, articolul 16^1 va avea următorul cuprins: "Art. 16^1. - Personalul angajat pe perioadă determinată în baza prezentelor instrucţiuni participă numai la supravegherea unităţilor de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare şi comercializare a alimentelor, la prelevarea de probe şi la soluţionarea notificărilor primite prin Sistemul rapid de alertă pentru alimente şi furaje." 3. Anexa nr. 2 la instrucţiuni se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
ART. II