Inapoi la Cautare

ORDIN 110 /2006


pentru aprobarea Regulamentului Băncii Naţionale a României şi al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 16/21/2006 privind expunerile mari ale instituţiilor de credit şi ale firmelor de investiţii


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 27.12.2006 și 30.12.2010 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 27.12.2006 și 30.12.2010 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (5) Prezentul regulament se aplică la nivel individual şi, după caz, consolidat, în conformitate cu Regulamentul BNR-CNVM nr. 17/22/2006 privind supravegherea pe baza consolidata a instituţiilor de credit şi a firmelor de investiţii.

    (6) Casele centrale sunt responsabile pentru aplicarea prezentului regulament la nivel de reţea cooperatista.

    ART. 2

    (1) Termenii şi expresiile folosite în cuprinsul prezentului regulament au semnificatiile prevăzute de Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului.

    (2) Pentru scopurile prezentului regulament, termenii filiala şi societate-mama au semnificatiile prevăzute la art. 6 alin. (2) şi alin. (3).

    (3) În înţelesul prezentului regulament prin expresia grup de clienţi aflaţi în legătură se înţeleg doua sau mai multe persoane fizice şi/sau juridice:

    a) care constituie, dacă nu se dovedeşte altfel, un singur risc, deoarece una dintre ele deţine, direct sau indirect, controlul asupra celeilalte ori celorlalte; sau

    b) între care nu exista o relaţie de control în sensul exprimat la lit. a), dar care trebuie să fie considerate ca reprezentând un singur risc, deoarece între ele exista asemenea legături încât, dacă una dintre ele s-ar confrunta cu probleme financiare, exista probabilitatea ca şi cealaltă sau toate celelalte să se confrunte cu dificultăţi de rambursare.

    (4) Pentru scopul aplicării Capitolului III - "Operaţiuni în condiţii de favoare", termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificatii:

    a) grup - mai multe entităţi (membri), reunite după un anumit criteriu. Prin grupul instituţiei de credit se va înţelege grupul de clienţi aflaţi în legătură, din care face parte instituţia de credit însăşi. Pentru scopurile acestei definiţii, va fi luat în considerare şi cazul particular în care un grup este format dintr-o singura entitate (membru);

    b) entitate sau membru din cadrul unui grup - orice entitate sau membru, persoana fizica ori juridică, care face parte dintr-un grup; în cazul grupului instituţiei de credit, se va înţelege şi instituţia de credit însăşi;

    c) control comun - împărţirea controlului asupra unei activităţi economice;

    d) influenţa semnificativă - autoritatea de a participa la luarea deciziilor de politica financiară şi de exploatare ale unei activităţi economice, dar care nu reprezintă controlul sau controlul comun asupra politicilor respective;

    e) grup de persoane fizice cu influenţa semnificativă asupra unei/unor entităţi din cadrul grupului instituţiei de credit - orice grup format din membrii, persoane fizice, ai unui grup de clienţi aflaţi în legătură care are/exercita o influenţa semnificativă asupra grupului instituţiei de credit.

    În scopul aplicării acestei definiţii în cadrul prezentului regulament, vor fi luate în considerare numai acele grupuri de persoane fizice cu influenţa semnificativă, care au în componenta lor cel puţin un membru care are calitatea de salariat al unei/unor entităţi din cadrul grupului instituţiei de credit. Pentru scopurile acestei definiţii, va fi luat în considerare şi cazul particular în care un grup de persoane fizice cu influenţa semnificativă este format dintr-un singur membru.

<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic