Inapoi la Cautare

ORDIN 11 /2007


privind modificarea şi completarea Ordinului guvernatorului Băncii Naţionale a României nr. 5/2005 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene, aplicabile instituţiilor de credit, modificat şi completat prin Ordinul guvernatorului Băncii Naţionale a României nr. 24/2006


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 10.08.2007 și 31.12.2008 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 10.08.2007 și 31.12.2008 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    -----

                       MODIFICĂRI ŞI COMPLETĂRI

                     ale Reglementărilor contabile

                   conforme cu directivele europene,

                   aplicabile instituţiilor de credit

    1. În cadrul Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene, aplicabile instituţiilor de credit, referirile la "fluxuri de numerar" se vor citi ca referiri la "fluxuri de trezorerie".

    2. După alineatul (1) al punctului 1 se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:

    "(1^1) În situaţia instituţiilor administrate în sistem dualist, referirile din cadrul prezentelor reglementări la «administratori» şi «consiliu de administraţie» se vor citi ca referiri la «membrii directoratului» şi, respectiv, «directorat»."

    3. După punctul 56 se introduc două noi puncte, punctele 56^1 şi 56^2, cu următorul cuprins:

    "56^1. (1) Veniturile constituie creşteri ale beneficiilor economice înregistrate pe parcursul perioadei contabile, sub formă de intrări sau creşteri ale activelor ori reduceri ale datoriilor, care se concretizează în creşteri ale capitalurilor proprii, altele decât cele rezultate din contribuţii ale acţionarilor.

    (2) În categoria veniturilor se includ atât sumele sau valorile încasate ori de încasat în nume propriu din activităţi curente, cât şi câştigurile din orice alte surse.

    (3) Câştigurile reprezintă creşteri ale beneficiilor economice care pot apărea sau nu ca rezultat din activitatea curentă, dar nu diferă ca natură de veniturile din această activitate.

    56^2. (1) Cheltuielile constituie diminuări ale beneficiilor economice înregistrate pe parcursul perioadei contabile sub formă de ieşiri sau scăderi ale valorii activelor ori creşteri ale datoriilor, care se concretizează în reduceri ale capitalurilor proprii, altele decât cele rezultate din distribuirea acestora către acţionari.

    (2) În categoria cheltuielilor se includ valorile plătite sau de plătit în nume propriu din activităţi curente, cât şi pierderile din orice alte surse.

    (3) Pierderile reprezintă reduceri ale beneficiilor economice şi pot rezultă sau nu ca urmare a desfăşurării activităţii curente a instituţiei. Acestea nu diferă ca natură de alte tipuri de cheltuieli."
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic