Inapoi la Cautare

ORDIN 1096 /2014


pentru modificarea Regulamentului privind criteriile minime de pregătire, perfecţionare şi certificare a piloţilor maritimi, alţii decât piloţii de mare largă, aprobat prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 382/2007


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.05.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.05.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (2) Pentru a continua să fie recunoscuţi apţi de serviciu în funcţia de pilot maritim, deţinătorii de brevete de pilot maritim care nu îndeplinesc prevederile alin. (1) trebuie să facă dovada îndeplinirii standardelor de competenţă pentru brevetul respectiv, prin examen sau prin absolvirea unui curs aprobat de reconfirmare specific funcţiei înscrise în brevet.

    (3) Atunci când un pilot maritim are o întrerupere de activitate mai mare de 6 luni, societatea de pilotaj va lua toate măsurile necesare pentru refamiliarizarea pilotului cu zonele de pilotaj şi se va asigura că acesta efectuează un număr de 10 manevre pe nave maritime în 3 luni, asistat de un pilot maritim de cel puţin acelaşi nivel. Familiarizarea va fi efectuată în asistenţa căpitanului şef al portului şi se va finaliza prin semnarea unui proces-verbal."

    2. La anexa nr. 1, articolul 1 va avea următorul cuprins:

    "Art. 1. - Brevetul de pilot maritim aspirant pentru porturile maritime Constanţa, Mangalia şi Midia se poate obţine de către orice candidat care îndeplineşte următoarele cerinţe:

    a) deţine un brevet de comandant pentru nave cu un tonaj brut de 3.000 sau mai mare în termen de valabilitate;

    b) a urmat un curs de specializare aprobat;

    sau

    a) deţine un brevet de ofiţer punte secund pentru nave cu un tonaj brut de 3.000 sau mai mare, în termen de valabilitate;

    b) are un stagiu de îmbarcare ca ofiţer punte secund pentru nave cu un tonaj brut de 3.000 sau mai mare de 24 luni, din care cel puţin 12 luni în ultimii 5 ani;

    c) a urmat un curs de specializare aprobat."

    3. La anexa nr. 1 articolul 2, litera b) va avea următorul cuprins:

    "b) are un stagiu de pilot maritim aspirant pentru porturile maritime Constanţa, Mangalia şi Midia de cel puţin un an de zile, a asistat la cel puţin 100 de manevre care să acopere toate cele 3 porturi menţionate şi nu are întrerupere mai mare de 6 luni între manevre. Stagiul va fi confirmat de societatea de pilotaj printr-un tabel care trebuie să cuprindă data manevrelor efectuate, numele navelor şi portul unde acestea au fost efectuate şi să fie avizat de Căpitănia Zonală Constanţa - VTMS."

    4. La anexa nr. 1 articolul 3, litera b) va avea următorul cuprins:

    "b) are un stagiu de pilot maritim II pentru porturile maritime Constanţa, Mangalia şi Midia de cel puţin un an de zile, a efectuat 120 de manevre, a participat la 30 de manevre de pilotaj la bordul navelor cu lungime mai mare de 200 m împreună cu un pilot maritim I şi nu are întrerupere mai mare de 6 luni între manevrele efectuate în zonele de pilotaj pentru care se solicită brevetul. Stagiul va fi confirmat de societatea de pilotaj printr-un tabel care trebuie să cuprindă data manevrelor efectuate, numele navelor şi portul unde acestea au fost efectuate şi să fie avizat de Căpitănia Zonală Constanţa - VTMS."

    5. La anexa nr. 1, articolul 4 va avea următorul cuprins:

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic