Inapoi la Cautare

ORDIN 108 /2014


privind aprobarea nivelului stocului minim de gaze naturale pentru titularii licenţelor de furnizare şi a nivelului stocului de gaze naturale pentru titularul licenţei de operare a Sistemului naţional de transport al gazelor naturale, pentru ciclul de înmagazinare 2014-2015


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 26.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (26.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere prevederile art. 8 din Metodologia privind determinarea anuală a nivelului stocului minim de gaze naturale pentru titularii licenţelor de furnizare şi a nivelului stocului de gaze naturale pentru titularul licenţei de operare a Sistemului naţional de transport al gazelor naturale, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 4/2013,

    în temeiul dispoziţiilor art. 10 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 160/2012,

    preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite următorul ordin:

    ART. 1


    Se aprobă nivelul stocului minim de gaze naturale pentru ciclul de înmagazinare 2014-2015, la nivel de 19.765.212,051 MWh, defalcat după cum urmează:

    a) stoc aferent segmentului reglementat al pieţei de gaze naturale - 11.551.411,561 MWh;

    b) stoc aferent segmentului concurenţial al pieţei de gaze naturale - 8.213.800,490 MWh.

    ART. 2


    Se aprobă nivelul recalculat al stocului minim de gaze naturale pe care titularii licenţelor de furnizare care asigură aprovizionarea cu gaze naturale a clienţilor finali au obligaţia să îl deţină în depozitele de înmagazinare subterană la sfârşitul ciclului de injecţie din anul 2014, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 3


    (1) Se aprobă stocul de gaze naturale pe care Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale "Transgaz" - S.A. Mediaş are obligaţia să îl deţină în depozitele de înmagazinare subterană la sfârşitul ciclului de injecţie din anul 2014, la un nivel de 212.000 MWh.

    (2) În situaţia utilizării stocului de gaze naturale prevăzut la alin. (1), Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale "Transgaz" - S.A. Mediaş are obligaţia să îl reconstituie până la sfârşitul fiecărei luni calendaristice a intervalului dintre sfârşitul fazei de injecţie din anul 2014 şi sfârşitul fazei de extracţie din anul 2015. Această operaţiune se realizează pe bază de contracte de achiziţie gaze naturale înmagazinate de un titular al licenţei de furnizare care a înmagazinat respectivele cantităţi.

    (3) Până la data de 15 a fiecărei luni calendaristice, Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale "Transgaz" - S.A. Mediaş va transmite Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei documentele justificative privind achiziţia de gaze naturale, în cazul reconstituirii stocului de gaze naturale, în conformitate cu prevederile alin. (2).
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic