Inapoi la Cautare

ORDIN 101 /2022


privind aprobarea modului de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor internaţi în unităţile de supraveghere şi tratament avansat al pacienţilor cardiaci critici (AP-USTACC)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.05.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.05.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    Văzând Referatul de aprobare nr. AR 151 din 6.01.2021 al Direcţiei generale asistenţă medicală, medicină de urgenţă şi programe de sănătate publică - Serviciul medicină de urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, solicitarea Comisiei de cardiologie a Ministerului Sănătăţii, precum şi nota de fundamentare redactată de Societatea Română de Cardiologie, Societatea Română de Anestezie-Terapie Intensivă (SRATI) şi de Comisia de anestezie-terapie intensivă a Ministerului Sănătăţii, înregistrate cu nr. 567 din 23.11.2020,

    având în vedere prevederile art. 100 alin. (5) şi (6) din Legea nr. 95/2006
 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010
 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul sănătăţii emite următorul ordin:

    ART. 1

    (1) Modul de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor internaţi în unităţile de supraveghere şi tratament avansat al pacienţilor cardiaci critici (USTACC), denumite în continuare AP-USTACC, se derulează în conformitate cu prevederile prezentului ordin.

    (2) Acţiunile prioritare prevăzute la alin. (1) se adresează pacienţilor internaţi în USTACC, finanţând costurile specifice pentru tratamentul şi îngrijirea acestor pacienţi care nu pot fi acoperite din fondurile obţinute pe baza contractelor cu casele de asigurări judeţene, a municipiului Bucureşti şi Casei de Asigurări de Sănătate a Armatei, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (C.A.S.A.O.P.S.N.A.J.).

    (3) AP-USTACC sunt elaborate, derulate şi finanţate de către Ministerul Sănătăţii şi se implementează prin unităţi sanitare care au în structură secţii de cardiologie şi unităţi de tip USTACC constituite în conformitate cu Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.322/2012
 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare
 a unităţilor de supraveghere şi tratament avansat al pacienţilor cardiaci critici din unităţile sanitare cu paturi şi care asigură tratament specific pacienţilor cardiaci critici.

    ART. 2

    (1) În vederea coordonării din punct de vedere ştiinţific şi metodologic la nivel naţional al AP-USTACC, pentru anii 2021-2025, se constituie un colectiv de lucru format din specialişti în specialitatea cardiologie în conformitate cu prevederile art. 15 din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010
 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare.

    (2) Colectivul de lucru al AP-USTACC, denumit în continuare CL-USTACC, are în componenţă 5 membri.

    (3) Componenţa AP-USTACC se aprobă prin ordin al ministrului sănătăţii.

    ART. 3
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic