Inapoi la Cautare

ORDIN 101 /2014


privind modificarea şi completarea Ordinului directorului general al Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat nr. 490/2005 pentru stabilirea condiţiilor de acces la informaţii U.E. clasificate


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.04.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.04.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul:

    - art. 1 alin. (4) lit. b) şi alin. (5) şi al art. 3 alin. (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 153/2002 privind organizarea şi funcţionarea Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, aprobată prin Legea nr. 101/2003, cu modificările şi completările ulterioare;

    - al art. 55 alin. (1) din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum şi a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009,

    directorul general al Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat emite prezentul ordin.

    ART. I


    Ordinul directorului general al Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat nr. 490/2005 pentru stabilirea condiţiilor de acces la informaţii U.E. clasificate, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.173 din 23 decembrie 2005, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La articolul 1, alineatul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 1. - (1) Accesul la informaţii U.E. clasificate de nivel CONFIDENTIEL UE sau superior este permis, cu respectarea principiului necesităţii de a cunoaşte, cetăţenilor români care deţin certificat de securitate U.E. eliberat de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, denumit în continuare ORNISS, în baza certificatului de securitate/autorizaţiei de acces la informaţii naţionale clasificate, valabile pentru nivelul de secretizare a informaţiilor necesare îndeplinirii atribuţiilor de serviciu, după semnarea angajamentului de confidenţialitate privind informaţiile U.E. clasificate."

    2. La articolul 1, după alineatul (1) se introduc două noi alineate, alineatele (1^1) şi (1^2), cu următorul cuprins:

    "(1^1) Accesul la informaţii U.E. clasificate de nivel RESTREINT UE este permis cetăţenilor români respectând principiul necesităţii de a cunoaşte, cu aprobarea conducătorului persoanei juridice angajatoare, pe baza autorizaţiei de acces la informaţii naţionale secrete de serviciu, după semnarea angajamentului de confidenţialitate privind informaţiile U.E. clasificate.

    (1^2) Conducătorul persoanei juridice angajatoare identifică şi transmite ORNISS lista funcţiilor care necesită acces la informaţii U.E. clasificate, pe niveluri de clasificare, împreună cu motivaţia privind necesitatea accesului la astfel de informaţii, şi solicită eliberarea certificatului de securitate U.E. pentru persoanele care ocupă funcţiile cu acces la informaţii clasificate de nivel CONFIDENTIEL UE şi superior."

    3. La articolul 2, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(2) Dovada îndeplinirii cerinţelor legale privind accesul la informaţii U.E. clasificate se face prin prezentarea confirmării deţinerii certificatului de securitate U.E., eliberată de ORNISS în baza solicitării motivate a conducătorului persoanei juridice angajatoare."

    4. La articolul 2, alineatul (5) se abrogă.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic