Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 99 /2007


privind unele măsuri pentru sprijinirea persoanelor afectate de prăbuşirea blocului situat în cartierul Dumbrava din municipiul Zalău, ca urmare a deflagraţiei produse în data de 14 septembrie 2007


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Pentru a veni în sprijinul persoanelor afectate de prăbuşirea blocului situat în cartierul Dumbrava din municipiul Zalău, judeţul Sălaj, ca urmare a deflagraţiei produse în data de 14 septembrie 2007,

    având în vedere situaţia excepţională în care se află aceste persoane şi faptul că la nivelul autorităţilor administraţiei publice locale nu există un fond locativ care să poată fi pus la dispoziţia acestora,

    luând în considerare faptul că a fost identificat imobilul "Bloc B+C", situat în municipiul Zalău, str. Sf. Vineri nr. 5, judeţul Sălaj, care, după finalizarea construcţiei de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe conform Programului privind construcţia de locuinţe pentru tineri destinate închirierii, poate fi pus parţial la dispoziţia persoanelor afectate, în vederea cazării temporare a acestora,

    ţinând seama de faptul că după finalizarea construcţiei imobilul va face obiectul proprietăţii private a statului şi va fi administrat şi utilizat de Consiliul Local al Municipiului Zalău, potrivit prevederilor art. 6^2 alin. (3) din Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, cu modificările şi completările ulterioare, iar atribuirea unor unităţi locative către persoanele afectate se poate realiza numai printr-un act normativ cu forţă juridică de lege,

    în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. 1

    (1) Prin derogare de la prevederile art. 6^2 alin. (2) din Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, cu modificările şi completările ulterioare, după finalizarea construcţiei şi recepţionarea locuinţelor din cadrul imobilului "Bloc B+C", situat în str. Sf. Vineri nr. 5, municipiul Zalău, judeţul Sălaj, acestea fac obiectul domeniului public al statului şi se administrează de Consiliul Local al Municipiului Zalău.

    (2) Predarea-preluarea locuinţelor prevăzute la alin. (1), precum şi a terenului aferent se face odată cu recepţia la terminarea lucrărilor, prin protocol încheiat între Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi Consiliul Local al Municipiului Zalău.

    (3) Odată cu preluarea locuinţelor în condiţiile prevăzute la alin. (1) şi (2), din totalul de 24 de unităţi locative un număr de locuinţe, stabilite prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Zalău, vor avea destinaţia de locuinţe de necesitate, conform prezentei ordonanţe de urgenţă, celelalte fiind destinate închirierii către tineri în condiţiile prevăzute de Legea nr. 152/1998, cu modificările şi completările ulterioare, şi de Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 962/2001, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 2

    (1) Locuinţele de necesitate prevăzute la art. 1 alin. (3) sunt destinate cazării temporare a persoanelor afectate de prăbuşirea blocului situat în cartierul Dumbrava din municipiul Zalău, ca urmare a deflagraţiei produse în data de 14 septembrie 2007, şi vor fi exploatate în condiţiile prevăzute de Legea locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

    (2) Durata contractelor de închiriere încheiate pentru locuinţele prevăzute la alin. (1) va fi până la înlăturarea efectelor care au făcut inutilizabile locuinţele afectate de prăbuşirea blocului situat în cartierul Dumbrava din municipiul Zalău, ca urmare a deflagraţiei produse în data de 14 septembrie 2007, dar nu mai mare de 5 ani.

    ART. 3

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic