Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 89 /1999


privind unele măsuri de restructurare financiară a Băncii Române de Comerţ Exterior - Bancorex - S.A.


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (05.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    În temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constituţia României
,

    Guvernul României emite următoarea ordonanţa de urgenţă:

    ART. 1

    În vederea restructurării financiare a Băncii Române de Comerţ Exterior - Bancorex - S.A., obligaţiile de plată ale acesteia, în limita sumei de 160 milioane dolari S.U.A., reprezentând depozite în valută ale Societăţii Naţionale de Telecomunicaţii "Romtelecom" - S.A. la Banca Română de Comerţ Exterior - Bancorex - S.A. şi dobânzile aferente până la data de 14 iunie 1999 inclusiv, se preiau de către Banca Comercială Română - S.A.

    În contrapartida acestor obligaţii Banca Comercială Română - S.A. va primi titluri de stat în dolari S.U.A., de valoare egala, cu scadenţa la 12 luni.

    Titlurile sunt negociabile şi poarta o dobânda a carei rata este egala cu 7% pe an.

    Dobânda aferentă titlurilor de stat în valută se plăteşte trimestrial, până la data de 27 a lunii următoare trimestrului pentru care se face plata. Banca Comercială Română - S.A. va inregistra pe venituri dobânzile aferente titlurilor de stat în valută, la data încasării acestora.

    ART. 2

    Transferul conturilor de depozite şi de dobânzi aferente, prevăzute la art. 1, de la Banca Română de Comerţ Exterior - Bancorex - S.A. la Banca Comercială Română - S.A. se face la data de 14 iunie 1999, după încheierea zilei contabile, şi se înregistrează de către cele doua bănci cu data de 15 iunie 1999.

    Procedura de transferare a conturilor de la Banca Română de Comerţ Exterior - Bancorex - S.A. la Banca Comercială Română - S.A. se stabileşte prin protocol semnat de către cele doua bănci.

    Transferul efectiv al conturilor de la Banca Română de Comerţ Exterior - Bancorex - S.A. la Banca Comercială Română - S.A. nu se operează prin conturile de corespondent ale acestor bănci, deschise la alte bănci, iar înregistrarea în contabilitate a operaţiunilor de transfer al conturilor se realizează pe bază de proces-verbal de predare-primire, încheiat de către cele doua bănci potrivit prevederilor protocolului.

    Dosarele cuprinzând acte şi documente aferente conturilor transferate rămân la Banca Română de Comerţ Exterior - Bancorex - S.A. şi se păstrează potrivit dispoziţiilor legale.

    Începând cu data de 15 iunie 1999 operaţiunile cu Societatea Naţionala de Telecomunicaţii "Romtelecom" - S.A., corespunzătoare acestor conturi, vor fi efectuate de Banca Comercială Română - S.A.

    Depozitele în valută transferate de la Banca Română de Comerţ Exterior - Bancorex - S.A. la Banca Comercială Română - S.A. vor fi remunerate, începând cu data de 15 iunie 1999, cu dobânda practicată de Banca Comercială Română - S.A. la depozitele la termen şi la vedere. Fac excepţie eventualele depozite cu dobânda fixa, la care dobânda va fi menţinută până la termenul stabilit în convenţiile încheiate între Banca Română de Comerţ Exterior - Bancorex - S.A. şi Societatea Naţionala de Telecomunicaţii "Romtelecom" - S.A.

    ART. 3
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic