Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 87 /2006


pentru modificarea şi completarea Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Având în vedere urgenta armonizării legislaţiei din domeniul asigurărilor cu reglementările din domeniul instituţiilor de credit şi instituţiilor financiare nebancare şi, respectiv, al administrării fondurilor de pensii facultative, pentru crearea unui cadru unitar de reglementare şi supraveghere a entitatilor care acţionează în aceste sectoare, care nu ar fi posibil decât după ce se realizează modificarea şi completarea Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adopta prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. I


    Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 148 din 10 aprilie 2000, cu modificările şi completările ulterioare, se modifica şi se completează după cum urmează:

    1. La articolul 2 litera C, punctele 58^2 şi 64 vor avea următorul cuprins:

    "58^2. agent de asigurare subordonat - persoana fizica sau juridică ce, pe lângă activitatea sa profesională principala, intermediaza în numele şi în contul unuia sau mai multor asiguratori produse de asigurare care sunt complementare la produsele furnizate de instituţiile de credit şi instituţiile financiare nebancare care acţionează într-o piaţa reglementată;

    64. bancassurance - activitatea de intermediere a produselor de asigurări care sunt complementare la produsele instituţiilor de credit şi instituţiilor financiare nebancare, desfăşurată prin reţeaua acestor instituţii în condiţiile prevăzute prin norme emise în aplicarea prezentei legi;".

    2. După alineatul (19) al articolului 12 se introduc trei noi alineate, alineatele (20), (21) şi (22), cu următorul cuprins:

    "(20) Prin excepţie de la prevederile alin. (4) lit. f), asiguratorii pot desfăşura, în conformitate cu legislaţia specifică în vigoare, şi activitatea de administrare a fondurilor de pensii facultative.

    (21) Activele, pasivele, veniturile şi cheltuielile privind desfăşurarea activităţii de administrare a fondurilor de pensii facultative trebuie organizate, evidentiate şi administrate distinct de activele, pasivele, veniturile şi cheltuielile aferente activităţii de asigurare, fără posibilitate de transfer.

    (22) Activele, pasivele, veniturile şi cheltuielile prevăzute la alin. (21) sunt destinate exclusiv operaţiunilor legate de fondurile de pensii facultative şi activităţi conexe."

    3. După alineatul (18) al articolului 35 se introduc doua noi alineate, alineatele (19) şi (20), cu următorul cuprins:

    "(19) Prin excepţie de la prevederile alin. (5) lit. d), brokerii de asigurare şi/sau de reasigurare pot intermedia, în conformitate cu legislaţia specifică în vigoare, şi produse ale fondurilor de pensii facultative.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic