Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 8 /2008


pentru completarea art. 5 alin. (1^1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 63/1999 cu privire la gestionarea fondurilor nerambursabile alocate României de către Comunitatea Europeană, precum şi a fondurilor de cofinanţare aferente acestora


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere că:

    - Directoratul General pentru Politică Regională din cadrul Comisiei Europene a constatat în cadrul misiunilor de audit că o serie de cheltuieli pentru articole cuprinse în contractele andosate de către Delegaţia Comisiei Europene în România, din cadrul Programului ex-ISPA, în perioada 2000-2006, sunt neeligibile;

    - este necesară stabilirea, în regim de urgenţă, a mecanismului de finanţare a acestor cheltuieli din bugetul statului, pentru finalizarea proiectelor ex-ISPA la termenele stabilite prin memorandumurile de finanţare;

    - autorităţile contractante ale proiectelor ex-ISPA sunt instituţii ale administraţiei centrale de stat şi companii naţionale, respectiv Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. şi Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" - S.A.,

    este necesară aprobarea prezentului act normativ în regim de urgenţă.

    În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. I

    La articolul 5 alineatul (1^1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 63/1999 cu privire la gestionarea fondurilor nerambursabile alocate României de către Comunitatea Europeană, precum şi a fondurilor de cofinanţare aferente acestora, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 215 din 17 mai 1999, aprobată prin Legea nr. 22/2000, cu modificările şi completările ulterioare, după litera f) se introduce o nouă literă, litera g), cu următorul cuprins:

    "g) sume pentru finanţarea cheltuielilor necesare pentru finalizarea proiectelor ex-ISPA pentru echipamente durabile neeligibile achiziţionate, a cheltuielilor aferente acestora, precum şi a altor cheltuieli pentru articole aprobate de către Delegaţia Comisiei Europene în România, prin documentele de licitaţie şi contractare, şi ulterior constatate ca neeligibile de către Comisia Europeană - Directoratul General pentru Politică Regională."

    ART. II

    În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, Ministerul Economiei şi Finanţelor emite instrucţiuni de aplicare, aprobate prin ordin al ministrului economiei şi finanţelor.

    ART. III

    Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 63/1999 cu privire la gestionarea fondurilor nerambursabile alocate României de către Comunitatea Europeană, precum şi a fondurilor de cofinanţare aferente acestora, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 215 din 17 mai 1999, aprobată prin Legea nr. 22/2000, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu completările aduse prin prezenta ordonanţă de urgenţă, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, după aprobarea acesteia prin lege, dându-se textelor o nouă numerotare.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic