Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 76 /2017


privind înfiinţarea Societăţii Editura Didactică şi Pedagogică - S.A. ca urmare a reorganizării Regiei Autonome "Editura Didactică şi Pedagogică" prin transformare


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 20.10.2017 și 14.07.2018 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 20.10.2017 și 14.07.2018 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    în sprijinul îndeplinirii în condiţii optime a atribuţiei Ministerului Educaţiei Naţionale de furnizare a manualelor şcolare obligatorii către unităţile de învăţământ, precum şi pentru realizarea obiectului de activitate al acestei entităţi de stat, propunem înfiinţarea unei societăţi pe acţiuni cu capital integral de stat, de interes naţional, având ca unic acţionar pe Ministerul Educaţiei Naţionale, prin reorganizarea regiei autonome,

    în considerarea faptului că elementele sus-menţionate vizează interesul general public şi constituie situaţii de urgenţă şi extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată,

    în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată
,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. 1

    (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă Regia Autonomă „Editura Didactică şi Pedagogică“ îşi încetează existenţa, ca urmare a reorganizării prin transformare, urmând a fi radiată din registrul comerţului, concomitent cu înfiinţarea în locul ei a Societăţii Editura Didactică şi Pedagogică - S.A., denumită în continuare societatea, în subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Spiru Haret nr. 10-12, sectorul 1.

    (2) Drepturile şi obligaţiile Regiei Autonome „Editura Didactică şi Pedagogică“ care îşi încetează existenţa conform alin. (1) se transferă în patrimoniul societăţii înfiinţate în locul ei conform art. 241 alin. (2)
 şi art. 242 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată
, cu modificările ulterioare.

    ART. 2

    (1) Societatea Editura Didactică şi Pedagogică - S.A. este persoană juridică română, se organizează şi funcţionează în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare şi cu actul constitutiv
 prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta ordonanţă de urgenţă.

    (2) Capitalul social al Societăţii Editura Didactică şi Pedagogică - S.A. este deţinut în întregime de statul român, reprezentat de Ministerul Educaţiei Naţionale, în calitate de acţionar unic, şi este vărsat integral la data constituirii acesteia.

    ART. 3

    (1) Capitalul social al Societăţii Editura Didactică şi Pedagogică - S.A. este evaluat la 1.726.446 lei, conform situaţiilor financiare anuale încheiate la data de 31 decembrie 2016, şi împărţit în acţiuni nominative în număr de 575482 cu o valoare nominală de 3 lei.

    (2) Societatea Editura Didactică şi Pedagogică - S.A. se constituie prin preluarea activului şi pasivului Regiei Autonome „Editura Didactică şi Pedagogică“ care se desfiinţează, pe baza situaţiilor financiare anuale.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic