Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 76 /2007


privind procedura specială de înregistrare fiscală şi de plată a contribuţiilor sociale


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.09.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.09.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (2) Sumele plătite de contribuabilul nerezident în contul unic vor fi distribuite şi virate bugetelor şi fondurilor prevăzute la art. 1, proporţional cotelor de contribuţii datorate, potrivit legii, fiecărui buget sau fond.

    (3) Virarea sumelor din contul prevăzut la alin. (2) în conturile corespunzătoare ale bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului asigurărilor pentru şomaj, bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate se efectuează în 3 zile lucrătoare de la încasarea acestora.

    (4) În termen de 30 de zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, prin ordin al ministrului economiei şi finanţelor, se vor aproba normele metodologice pentru aplicarea prevederilor alin. (3).

    ART. 4


    (1) Contribuabilul nerezident care are salariaţi lucrători sezonieri supuşi legislaţiei de asigurări sociale din România transmite, la termenele prevăzute de legile speciale, organului fiscal competent "Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul general consolidat", iar instituţiei responsabile din subordinea Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, o declaraţie specială care cuprinde evidenţa nominală a asiguraţilor.

    (2) Modelul declaraţiei speciale se aprobă prin ordin comun al ministrului muncii, familiei şi egalităţii de şanse şi al ministrului sănătăţii publice, cu consultarea preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

    ART. 5


    Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vor desemna, fiecare, câte o instituţie din subordine responsabilă, la nivel naţional, pentru evidenţa persoanelor care fac obiectul prezentei ordonanţe de urgenţă. Desemnarea acestor instituţii va fi făcută publică, în condiţiile legii.

    ART. 6


    (1) Sumele datorate cu titlu de contribuţii sociale în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă se declară şi se plătesc în lei, plata efectuându-se în contul unic deschis la Trezoreria Statului.

    (2) În cazul în care salariile au fost plătite în alte monede decât lei se va folosi rata de schimb a Băncii Centrale Europene în vigoare în ultima zi a perioadei de raportare.

    ART. 7


    Prin derogare de la prevederile art. 110 alin. (2) şi alin. (3) lit. c) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, momentul plăţii creanţelor fiscale reprezentând contribuţii sociale datorate de contribuabilii nerezidenţi este data creditării contului general al Trezoreriei Statului.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic