Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 74 /2011


privind reglementarea situaţiei juridice a unor imobile


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Având în vedere importanţa şi anvergura unor proiecte aflate în derulare la nivel local, în scopul asigurării administrării şi exploatării patrimoniului naţional cultural şi a celui cinematografic în condiţii de deplină eficienţă şi operativitate, ţinând cont de faptul că un răspuns prompt al statului, prin Guvernul României, în calitatea sa de administrator al bunurilor aparţinând domeniului public şi privat al statului, are efecte benefice pentru întărirea bunelor relaţii dintre autorităţile administraţiei publice centrale şi cele ale administraţiei publice locale,

    având ca premisă necesitatea identificării unor soluţii de ordin legislativ viabile şi rapide care să permită desfăşurarea, în bune condiţii, a activităţii unei prestigioase instituţii de cultură, care de multe decenii a contribuit la punerea în valoare a vieţii artistice şi muzicale,

    dată fiind necesitatea luării unor măsuri legislative urgente care să permită continuarea lucrărilor complexe de reconstituire şi punere în valoare a Cetăţii Alba Carolina, proiect derulat către de Primăria Municipiului Alba Iulia,

    considerând că neadoptarea cu celeritate a unor măsuri de ordin legislativ ar putea genera o serie de consecinţe negative asupra realizării, în condiţii de continuitate, a dezideratelor privitoare la buna funcţionare a instituţiilor implicate şi la gestionarea activităţii în cauză,

    având în vedere faptul că aceste acţiuni sunt menite să asigure accesul la cultură, în conformitate cu dispoziţiile art. 33 din Constituţia României, republicată, inclusiv prin susţinerea dezvoltării cinematografiei româneşti, prin promovarea activităţii instituţiilor muzicale, precum şi prin punerea în valoare a patrimoniului cultural naţional,

    neadoptarea în regim de urgenţă a actului normativ va avea consecinţe negative în bunul mers al activităţii instituţiilor implicate, care au în curs de derulare proiecte finanţate din fonduri nerambursabile a căror implementare este condiţionată de existenţa dreptului de administrare asupra acestor imobile.

    Aceste elemente vizează interesul public general şi constituie situaţii extraordinare, cu impact atât asupra cinematografiei naţionale, a funcţionării Filarmonicii "Banatul" Timişoara, cât şi asupra derulării unor proiecte de punere în valoare a patrimoniului cultural naţional din municipiul Alba Iulia, a căror reglementare nu poate fi amânată.

    În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. 1

    Se aprobă transmiterea unui imobil, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 1, din domeniul privat al statului şi din administrarea Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor "RomâniaFilm" în domeniul public al municipiului Alba Iulia şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia, judeţul Alba.

    ART. 2

    Se aprobă transmiterea imobilelor având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 2 din domeniul privat al statului şi din administrarea Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor "RomâniaFilm" în domeniul public al municipiului Timişoara şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Timişoara, judeţul Timiş, pentru Filarmonica "Banatul" Timişoara.

    ART. 3

    Predarea-preluarea imobilelor prevăzute la art. 1 şi 2 se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic