Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 74 /2006


pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 42/1997 privind transportul naval


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere recomandările experţilor Comunităţii Europene în legătură cu armonizarea legislaţiei naţionale cu legislaţia comunitară privind transporturile maritime şi pe căile navigabile interioare, care au condus la necesitatea modificării legislaţiei în ceea ce priveşte înmatricularea navelor maritime şi a navelor de navigaţie interioară în registrele matricole şi în registrele de evidenţă a navelor, precum şi radierea lor din aceste registre, schimbarea sistemului de clasificare a navelor şi intrarea în vigoare la data aderării României la Uniunea Europeană a Regulamentului (CEE) nr. 3.577/92 al Consiliului din 7 decembrie 1992 de aplicare a principiului liberei circulaţii a serviciilor la transporturile maritime în interiorul statelor membre (cabotaj maritim), regulament care se va aplica direct şi obligatoriu şi României, întrucât există prevederi naţionale care contravin prevederilor comunitare, sunt necesare modificarea şi completarea legislaţiei româneşti în domeniul transporturilor maritime şi pe căile navigabile, măsură apreciată ca fiind un caz excepţional, conform art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată, impunându-se adoptarea de urgenţă a unui act normativ de modificare şi completare a Ordonanţei Guvernului nr. 42/1997 privind transportul naval, republicată.

    În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. I


    Ordonanţa Guvernului nr. 42/1997 privind transportul naval, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 210 din 10 martie 2004, se modifică şi se completează după cum urmează: 1. Titlul ordonanţei va avea următorul cuprins:

    "ORDONANŢĂ

    privind transportul maritim şi pe căile navigabile interioare"

    2. Articolul 1 va avea următorul cuprins:

    "Art. 1. - (1) Transportul maritim şi pe căile navigabile interioare este reglementat prin prevederile prezentei ordonanţe şi ale altor acte normative, precum şi prin prevederile acordurilor şi convenţiilor internaţionale la care România este parte.

    (2) Prezenta ordonanţă stabileşte normele specifice aplicabile transportului maritim şi pe căile navigabile interioare, modul de organizare a sistemului instituţional din acest domeniu şi organismele care fac parte din acest sistem, normele specifice privind desfăşurarea în siguranţă a navigaţiei, precum şi normele specifice aplicabile navelor, personalului acestora şi personalului care efectuează activităţi de transport naval, activităţi conexe şi activităţi auxiliare acestora."

    3. Articolul 3 va avea următorul cuprins:

    "Art. 3. - Prevederile prezentei ordonanţe nu se aplică navelor militare, navelor aflate în proprietatea sau în operarea statului român şi angajate numai în servicii guvernamentale necomerciale, porturilor militare şi în zonele în care se desfăşoară în exclusivitate activităţi militare."

    4. Titlul capitolului II va avea următorul cuprins:

    "CAPITOLUL II
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic