Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 7 /2014


pentru stabilirea mecanismului financiar necesar punerii în aplicare a Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010, şi a protocolului adiţional la acesta, semnat la Chişinău la 23 septembrie 2010, şi a celui de-al doilea Protocol adiţional la Acord, semnat la Bucureşti la 10 august 2011 şi la Chişinău la 16 august 2011


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Situaţia extraordinară şi urgenţa reglementării prevăzute de art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată, sunt determinate de necesitatea implementării Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010, şi a protocolului adiţional la acesta, semnat la Chişinău la 23 septembrie 2010, ratificat de Parlamentul României prin Legea nr. 12/2011, precum şi al celui de-al doilea Protocol adiţional la Acord, semnat la Bucureşti la 10 august 2011 şi la Chişinău la 16 august 2011, ratificat de Parlamentul României prin Legea nr. 66/2012.

    Având în vedere că până în prezent din cuantumul contribuţiei prevăzut la art. 3 alin. (1) din Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010, doar pentru derularea proiectului "Conductă de interconectare a Sistemului naţional de transport gaze din România cu Sistemul de transport gaze din Republica Moldova pe direcţia Iaşi (România)-Ungheni (Republica Moldova)" au fost alocate sume,

    pentru a fi implementate proiecte convenite de comun acord între cele două autorităţi de coordonare naţională, în toate domeniile de cooperare prevăzute de art. 4 alin. (1) din Acord,

    ţinând cont că aceste elemente constituie situaţii extraordinare şi de urgenţă, a căror reglementare nu poate fi amânată,

    în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. 1

    (1) În termen de 10 zile de la data aprobării programului anual de cooperare şi a proiectelor convenite de comun acord între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, în baza Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010, denumit în continuare Acordul, a Protocolului adiţional la acesta, semnat la Chişinău la 23 septembrie 2010, ratificate prin Legea nr. 12/2011, şi a celui de-al doilea Protocol adiţional la Acord, semnat la Bucureşti la 10 august 2011 şi la Chişinău la 16 august 2011, ratificat prin Legea nr. 66/2012, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice din România, virează contribuţia financiară Guvernului Republicii Moldova în contul comunicat de acesta.

    (2) Contravaloarea în lei a contribuţiei financiare prevăzute la alin. (1) se asigură de Guvernul României prin bugetul Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în limita creditelor bugetare aprobate anual cu această destinaţie, fără a depăşi valoarea proiectelor finanţate potrivit Acordului.

    (3) Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice virează suma în euro la cursul de schimb al instituţiei de credit prin care se efectuează schimbul valutar şi transferul.

    ART. 2

    (1) Reprezentanţii autorităţilor de coordonare naţională ale celor două ţări, aşa cum au fost desemnate potrivit Acordului, se reunesc semestrial, alternativ, în România şi Republica Moldova, în vederea monitorizării implementării proiectelor incluse în programul anual de cooperare şi acceptate la finanţare de către cele două guverne.

    (2) Sumele virate Guvernului Republicii Moldova rămân la dispoziţia acestuia pe perioada de implementare a programului şi se justifică la reuniunile semestriale de monitorizare.

    (3) Sumele virate de Guvernul României către Guvernul Republicii Moldova şi rămase neutilizate la finele perioadei de valabilitate a Acordului se utilizează pentru continuarea proiectelor şi activităţilor convenite în perioada de valabilitate a Acordului, până la executarea lor integrală, potrivit art. 7 alin. (6) din Acord.

                                 PRIM-MINISTRU
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic