ART. 4 Majorările de întârziere prevăzute la art. 3 se scutesc la plata, dacă debitele restante la data de 30 aprilie 1999 care le-au generat, reprezentând impozite, taxe sau alte venituri ale bugetului de stat, au fost achitate până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă sau se vor achită până la data de 31 august 1999. Pentru a beneficia de prevederile alin. 1 debitorii sunt obligaţi să îşi achite integral obligaţiile provenind din impozite, taxe şi alte venituri ale bugetului de stat, datorate pe perioada 30 aprilie-31 august 1999, precum şi eventualele majorări de întârziere aferente acestora.
ART. 5 În cazul în care debitele reprezentând impozite, taxe şi alte venituri ale bugetului de stat, restante la data de 30 aprilie 1999, se vor achită până la: a) 30 septembrie 1999, majorările de întârziere prevăzute la art. 3 se reduc cu 80%; b) 31 octombrie 1999, majorările de întârziere prevăzute la art. 3 se reduc cu 60%; c) 30 noiembrie 1999, majorările de întârziere prevăzute la art. 3 se reduc cu 40% . Pentru a beneficia de prevederile alin. 1 debitorii sunt obligaţi să-şi achite integral obligaţiile provenind din impozite, taxe şi alte venituri ale bugetului de stat datorate pentru perioada cuprinsă între 30 aprilie 1999 şi termenele menţionate la alineatul anterior, precum şi eventualele majorări de întârziere aferente acestora.
ART. 6 Dacă persoana juridică are mai multe obligaţii bugetare provenite din impozite, taxe şi din alte venituri bugetare şi face plata integrală numai pentru un anumit impozit, taxa sau alt venit bugetar, prevederile art. 4 sau 5, după caz, se vor aplica corespunzător numai pentru majorările de întârziere care au fost generate de acel venit bugetar.
ART. 7 Debitorii beneficiază de înlesnirile prevăzute la la art. 4 sau 5, după caz, şi în situaţia în care achită, la termenele stabilite, diferenţele de impozite şi taxe şi majorările aferente acestora, constatate ulterior de organele de control pentru perioada 30 aprilie-30 noiembrie 1999.
ART. 8 Prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă nu se aplică majorărilor de întârziere stabilite în actul de constatare, în cazul faptelor ce constituie infracţiuni de evaziune fiscală, dacă instanţele judecătoreşti au pronunţat hotărâri definitive în legătură cu aceste fapte, comise anterior datei intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, indiferent de data la care a fost pronunţată hotărârea definitivă.