Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 65 /2006


privind unele măsuri de sprijin financiar care se acordă producătorilor agricoli pentru înfiinţarea culturilor din toamna anului 2006


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 25.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (25.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere situaţia extraordinară creată de perioada scurtă de timp rămasă pentru desfăşurarea campaniei agricole de toamnă, cu încadrarea în perioada optimă de însămânţare şi necesitatea achiziţionării de produse pentru asigurarea respectării tehnologiilor de cultură şi realizarea de producţii agricole eficiente, se impune luarea unor măsuri de sprijinire a producătorilor agricoli.

    Întrucât achiziţionarea de seminţe, îngrăşăminte şi pesticide necesare înfiinţării culturilor de toamnă implică un nivel ridicat al cheltuielilor pe hectar, este necesar a se acordă un sprijin financiar în bonuri valorice, de 150 lei/ha, pentru achiziţia, de către producătorii agricoli, de seminţe, îngrăşăminte şi pesticide.

    Deoarece timpul necesar pentru desfăşurarea campaniei de toamnă nu permite promovarea şi adoptarea reglementării sub formă de lege,

    în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. 1

    Se acordă un sprijin financiar în valoare de 150 lei/ha producătorilor agricoli care înfiinţează culturi în toamna anului 2006, pentru achiziţia de seminţe şi/sau îngrăşăminte şi/sau pesticide.

    ART. 2

    Suma aferentă acordării sprijinului financiar potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă se asigură de la bugetul de stat, din prevederile bugetare aprobate Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale în cadrul programului "Dezvoltarea durabilă a sectorului vegetal, a sectorului zootehnic şi piscicol, precum şi alte programe pe care Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale trebuie să le pună în aplicare", pe anii 2006 şi 2007.

    ART. 3

    Beneficiarii sprijinului financiar prevăzut la art. 1 sunt producătorii agricoli, persoane fizice şi/sau juridice care deţin sau exploatează terenuri arabile în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, asociaţi în participaţiune, societăţi agricole constituite în baza Legii nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, societăţi comerciale cu profil agricol constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cooperativele agricole constituite în baza Legii cooperaţiei agricole nr. 566/2004, cu modificările ulterioare, unităţi de învăţământ agricol şi/sau silvic, institute şi staţiuni de cercetare şi producţie agricolă, societăţi naţionale, unităţi de cult şi penitenciare, sunt înregistraţi în Registrul agricol/Registrul fermelor/alte evidenţe funciare şi înfiinţează culturi în toamna anului 2006.

    ART. 4

    (1) Sprijinul financiar acordat producătorilor agricoli se face prin atribuirea gratuită de bonuri valorice nominale, al căror model este prevăzut în anexa nr. 1.

    (2) Termenul limită de utilizare a bonurilor valorice pentru achiziţia de seminţe şi/sau îngrăşăminte şi/sau pesticide este 1 decembrie 2006.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic