Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 53 /2006


privind aprobarea Contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii pentru finanţarea Programului de dezvoltare a infrastructurii în oraşele mici şi mijlocii din România (SAMTID) - B, semnat la Bucureşti la 29 mai 2006


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În vederea asigurării surselor complementare necesare finanţării Programului de dezvoltare a infrastructurii în oraşele mici şi mijlocii din România (SAMTID) - B şi neafectării utilizării la timp a fondurilor nerambursabile, PHARE 2003, puse la dispoziţie Ministerului Integrării Europene pentru acest program,

    în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. 1

    Se aprobă Contractul de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii pentru finanţarea Programului de dezvoltare a infrastructurii în oraşele mici şi mijlocii din România (SAMTID) - B, semnat la Bucureşti la 29 mai 2006, în valoare de 29,453 milioane euro, denumit în continuare Contract de finanţare.

    ART. 2

    (1) Finanţarea Programului SAMTID - B se va asigura din împrumutul Băncii Europene de Investiţii, din fonduri PHARE şi din bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare alocate la poziţia "Fondul naţional de preaderare". Sumele necesare achitării impozitelor, taxelor plătibile în România şi a oricăror alte costuri aferente Programului SAMTID - B se vor asigura din sume alocate din bugetele locale ale localităţilor din judeţele Arad, Maramureş, Mureş, Harghita, Prahova şi Suceava, prevăzute în anexa A1 la Contractul de finanţare.

    (2) Societăţile comerciale pe acţiuni din judeţele Arad, Maramureş, Mureş, Harghita, Prahova şi Suceava, prestatoare de servicii publice, precizate în Contractul de finanţare, vor încheia contracte de delegare a gestiunii activităţii de alimentare cu apă cu localităţile prevăzute la alin. (1).

    (3) Ministerul Finanţelor Publice va încheia acorduri de împrumut subsidiar cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Integrării Europene şi cu localităţile prevăzute la alin. (1), reprezentate de preşedinţii consiliilor judeţene ale judeţelor Arad, Maramureş, Mureş, Prahova şi Suceava în baza împuternicirilor acordate de autorităţile administraţiei publice locale ale localităţilor respective, în care vor fi stipulate drepturile şi obligaţiile părţilor, inclusiv crearea fondului de întreţinere, înlocuire şi dezvoltare - Fondul IID, precum şi sursele de finanţare ale Programului SAMTID - B.

    (4) Ministerul Administraţiei şi Internelor este unitatea de coordonare desemnată a Programului SAMTID - B şi, în această calitate, este responsabil cu urmărirea implementării acestuia şi cu efectuarea raportărilor potrivit prevederilor Contractului de finanţare.

    (5) Ministerul Integrării Europene este responsabil cu asigurarea managementului finanţării Programului SAMTID - B din toate sursele legal constituite, prevăzute la alin. (1), inclusiv cu urmărirea, raportarea şi efectuarea tragerilor aferente împrumutului Băncii Europene de Investiţii, potrivit prevederilor Contractului de finanţare.

    ART. 3

    (1) Plata serviciului datoriei publice externe, respectiv rate de capital, dobânzi şi orice alte costuri, va fi asigurată anual din bugetele locale ale localităţilor prevăzute la art. 2 alin. (1), din sume prevăzute anual cu această destinaţie în bugetele locale şi din Fondul IID prevăzut la art. 2 alin. (3).

    (2) Prin derogare de la prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 45/2003 privind finanţele publice locale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 108/2004, cu modificările şi completările ulterioare, sumele constituite potrivit alin. (1) se colectează într-un cont distinct deschis pe seama fiecărui consiliu judeţean al judeţelor prevăzute la art. 2 alin. (3), acesta având obligaţia ca la scadenţă să le vireze Ministerului Finanţelor Publice la termenele şi în condiţiile stipulate în acordurile de împrumut subsidiar încheiate de Ministerul Finanţelor Publice cu localităţile prevăzute la art. 2 alin. (1) şi reprezentate de preşedinţii consiliilor judeţene, împuterniciţi în acest sens de localităţile respective.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic