Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 33 /2014


privind prorogarea termenului prevăzut la art. II alin. (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 22/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 64/2008 privind funcţionarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor sub presiune, instalaţiilor de ridicat şi a aparatelor consumatoare de combustibil


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 31.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (31.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere posibilitatea autorizării mai multor societăţi de a efectua verificări tehnice în vederea autorizării şi verificării tehnice în utilizare la instalaţii/echipamente supuse Legii nr. 64/2008 privind funcţionarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor sub presiune, instalaţiilor de ridicat şi a aparatelor consumatoare de combustibil, republicată, cu modificările ulterioare, s-a dispus într-o primă acţiune prelungirea termenului pentru o perioadă de 3 ani, urmând ca în această perioadă şi alte societăţi din România să îşi pregătească personalul în vederea efectuării acestei activităţi.

    Până în prezent, nicio societate nu a depus o cerere de principiu privind intenţia de autorizare.

    În tot acest termen, nicio societate nu şi-a pregătit personalul în vederea desfăşurării activităţilor de verificări tehnice în vederea autorizării şi verificării tehnice în utilizare la instalaţii/echipamente.

    În acest sens, se consideră oportună prelungirea perioadei stabilite la art. II alin. (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 22/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 64/2008 privind funcţionarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor sub presiune, instalaţiilor de ridicat şi a aparatelor consumatoare de combustibil, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 93/2011, urmând ca în această perioadă să se publice prescripţia tehnică cu condiţiile de autorizare a societăţilor care efectuează verificări tehnice în vederea autorizării şi verificării tehnice în utilizare la instalaţii/echipamente supuse Legii nr. 64/2008, republicată, cu modificările ulterioare, data intrării în vigoare fiind stabilită la împlinirea acestui termen.

    În această perioadă, toţi cei interesaţi, inclusiv Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune - S.A., vor putea depune documentaţiile necesare autorizării cu demonstrarea îndeplinirii tuturor cerinţelor din prescripţiile tehnice.

    Întrucât aceste împrejurări vizează interesul public şi constituie elementele unei situaţii extraordinare ce nu suportă amânare, se impune prorogarea acestui termen cu 2 ani, prin adoptarea în regim de urgenţă a unui act normativ.

    În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ARTICOL UNIC

    Termenul prevăzut la art. II alin. (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 22/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 64/2008 privind funcţionarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor sub presiune, instalaţiilor de ridicat şi a aparatelor consumatoare de combustibil, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 606 din 26 august 2010, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 93/2011, se prorogă până la data de 1 ianuarie 2015.

                                 PRIM-MINISTRU

                              VICTOR-VIOREL PONTA

                                Contrasemnează:

                                ---------------

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic