Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 28 /2006


privind accelerarea procedurilor de utilizare a creditelor externe de stat şi garantate de stat, precum şi a fondurilor structurale şi a finanţării naţionale aferente, pentru lucrările de infrastructură


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Cazul excepţional prevăzut de art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată, constă în necesitatea stringentă a accelerării procedurilor de utilizare a creditelor externe de stat şi garantate de stat pentru finanţarea proiectelor care au un ciclu lung de realizare, inclusiv a celor privind eliminarea efectelor inundaţiilor care au dus la distrugerea infrastructurii, fără a aduce atingere cadrului legal în vigoare privind achiziţiile publice.

    În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. 1

    Se aprobă mecanismul de accelerare a procedurilor de utilizare a creditelor externe de stat şi garantate de stat, a fondurilor structurale şi a finanţării naţionale necesare pentru urgentarea realizării proiectelor pentru infrastructură, în sensul declanşării de către beneficiarii acestora a procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie publică necesare realizării investiţiilor, considerându-se că fondurile sunt disponibile după cum urmează:

    a) în cazul creditelor externe de stat şi garantate de stat, imediat după negocierea acordului de împrumut şi aprobarea proiectului de către comitetul director al băncii finanţatoare şi cu acordul scris al acestei bănci;

    b) în cazul fondurilor structurale şi al finanţării naţionale aferente, imediat după primirea deciziei de finanţare emise de autoritatea de management a programului operaţional corespunzător.

    ART. 2

    Mecanismului prevăzut la art. 1 nu i se aplică prevederile art. 98 lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 60/2001 privind achiziţiile publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 212/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 3

    În cazurile în care procedura de licitaţie proprie băncii finanţatoare prevede desfăşurarea unei proceduri de precalificare, aceasta se poate desfăşura şi anterior aprobării proiectului de către comitetul director al băncii finanţatoare, cu acceptul scris al acestei bănci.

    ART. 4

    Agrearea clauzelor contractelor pentru achiziţii publice în cadrul proiectelor de infrastructură se poate face:

    a) în cazul creditelor externe de stat şi garantate de stat, după semnarea acordului de împrumut, cu acordul băncii finanţatoare, iar semnarea contractelor se poate face numai după intrarea în efectivitate a acordului de împrumut;

    b) în cazul fondurilor structurale şi al finanţării naţionale aferente, numai în baza acordului autorităţii de management, iar semnarea contractelor se poate face numai după intrarea în vigoare a contractului de finanţare dintre autoritatea de management şi beneficiarii acestor finanţări nerambursabile.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic