Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 25 /2006


pentru aprobarea nivelului sprijinului acordat producătorilor agricoli pentru achiziţionarea de motorină în vederea efectuării lucrărilor agricole mecanizate de înfiinţare şi întreţinere a unor culturi agricole ce se înfiinţează în primăvara anului 2006, precum şi pentru aprobarea suplimentării cu suma de 200 milioane lei (RON) a Programului "Dezvoltarea durabilă a sectorului vegetal, a sectorului zootehnic şi piscicol, precum şi alte programe pe care Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale trebuie să le pună în aplicare"


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere perioada scurtă de timp rămasă până la declanşarea campaniei de primăvară, necesitatea urgentării executării lucrărilor agricole mecanizate pentru înfiinţarea culturilor de primăvară care nu beneficiază de alte forme de sprijin, se impune acordarea unui sprijin cu finanţare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale pe anul 2006. Situaţia este impusă şi de faptul că anul trecut, datorită inundaţiilor şi excesului de umiditate, a fost imposibilă efectuarea arăturilor pentru culturile ce vor fi însămânţate în această primăvară, în prezent fiind executate arături pe 43% din totalul de 6,1 milioane ha ce urmează a fi însămânţate. De asemenea, sunt producători agricoli ale căror culturi au fost afectate de temperaturile scăzute din lunile ianuarie şi februarie ale acestui an, fiind necesară reînsămânţarea acestor suprafeţe cu culturi de primăvară. Urgenţa actului normativ este impusă şi de necesitatea asigurării sumelor necesare acestei forme de sprijin, prin modificarea prevederilor din bugetul de stat pe anul 2006, aprobat prin Legea nr. 379/2005, referitoare la programul "Dezvoltarea durabilă a sectorului vegetal, a sectorului zootehnic şi piscicol, precum şi alte programe pe care Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale trebuie să le pună în aplicare", în sensul suplimentării acestuia.

    În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. 1

    (1) Pentru efectuarea lucrărilor agricole mecanizate de înfiinţare şi întreţinere a unor culturi agricole ce se însămânţează în primăvara anului 2006, se acordă producătorilor agricoli un sprijin financiar de 0,7 lei (RON)/litru pentru achiziţionarea de motorină, denumit în continuare sprijin financiar.

    (2) Sprijinul financiar se acordă pentru culturile de porumb pentru boabe, floarea soarelui, în ulei, rapiţă, plante de nutreţ, precum şi pentru culturile de soia, cartofi şi legume de câmp, care nu beneficiază de prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2006 privind sprijinul direct al statului acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal în anul 2006.

    ART. 2

    Suma aferentă plăţii sprijinului financiar în anul 2006 este de 160 milioane lei (RON) şi se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale pe anul 2006, în cadrul programului "Dezvoltarea durabilă a sectorului vegetal, a sectorului zootehnic şi piscicol, precum şi alte programe pe care Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale trebuie să le pună în aplicare".

    ART. 3

    În înţelesul prezentei ordonanţe de urgenţă, producătorii agricoli, persoane fizice sau juridice, înscrişi în Registrul agricol, denumiţi în continuare beneficiari, sunt:

    a) proprietarii de terenuri agricole exploatate individual;

    b) societăţile agricole cu personalitate juridică constituite potrivit Legii nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, precum şi asociaţiile familiale;

    c) societăţile comerciale cu profil agricol;

    d) arendaşii care au încheiat contracte de arendare în condiţiile prevăzute de Legea arendării nr. 16/1994, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi concesionarii de terenuri agricole;

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic