Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 20 /2007


pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 24.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (24.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În prezent, programele de sănătate finanţate de la bugetul de stat şi din veniturile proprii ale Ministerului Sănătăţii Publice nu pot fi derulate în comun cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, deoarece fondurile prevăzute la transferuri din bugetul Ministerului Sănătăţii Publice în bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate nu sunt suficiente pentru realizarea obiectivelor şi acţiunilor necesare a fi implementate în anul 2007.

    Insuficienţa resurselor financiare pentru destinaţiile stabilite determină consecinţe medicale şi sociale grave, prin întreruperea medicaţiei specifice, agravarea situaţiei clinice a pacienţilor şi chiar decesul acestora.

    Această situaţie impune măsuri urgente pentru asigurarea accesului cât mai facil la tratamentele necesare, acoperite prin programele naţionale de sănătate, şi pentru garantarea continuităţii acestor tratamente, în condiţiile în care în cadrul programelor naţionale de sănătate sunt tratate bolile cu cel mai mare impact asupra sănătăţii populaţiei atât din punctul de vedere al gravităţii, cât şi al numărului de persoane afectate.

    Pentru a preveni apariţia unor disfuncţionalităţi în derularea programelor naţionale de sănătate, cauzate în principal de necesitatea introducerii de urgenţă a unor noi cazuri, precum şi de situaţii neprevăzute, în caz de dezastre, epidemii, catastrofe naturale, cu implicaţii majore asupra stării de sănătate a populaţiei, se impune ca la nivelul Ministerului Sănătăţii Publice să existe o sumă de rezervă nerepartizată, care să poată fi utilizată imediat.

    Împrejurările semnalate constituie situaţii extraordinare, prin amploarea şi gravitatea consecinţelor medicale şi sociale pe care le pot determina, necesitând măsuri imediate de redistribuire a fondurilor în cadrul bugetului aprobat Ministerului Sănătăţii Publice în scopul asigurării resurselor financiare în bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru derularea programelor naţionale de sănătate, în acord cu nevoile populaţiei României, precum şi de reţinere a unei cote de rezervă la dispoziţia Ministerului Sănătăţii Publice.

    În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ARTICOL UNIC

    Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 372 din 28 aprilie 2006, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Alineatul (1) al articolului 48 va avea următorul cuprins:

    "Art. 48. - (1) Programele naţionale de sănătate sunt elaborate şi derulate în mod distinct sau în comun de Ministerul Sănătăţii Publice şi CNAS, după caz, şi se finanţează fie de la bugetul de stat şi din venituri proprii ale Ministerului Sănătăţii Publice, fie din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi din transferuri de la bugetul de stat şi din venituri proprii prin bugetul Ministerului Sănătăţii Publice către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate. Programele naţionale de sănătate se aprobă prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Sănătăţii Publice, inclusiv programele preluate, respectiv transferate, de la Ministerul Sănătăţii Publice la CNAS."

    2. După alineatul (1) al articolului 48 se introduc două noi alineate, alineatele (1^1) şi (1^2), cu următorul cuprins:

    "(1^1) Se autorizează Ministerul Finanţelor Publice să introducă, la propunerea ordonatorilor principali de credite, modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat, a bugetului Ministerului Sănătăţii Publice şi a bugetului activităţilor finanţate integral din venituri proprii anexat la acesta şi în volumul şi structura bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, aprobate pe anul 2007, fără afectarea deficitului bugetului de stat şi a deficitului bugetului general consolidat pe anul 2007.

    (1^2) Se autorizează ordonatorii principali de credite să introducă modificările corespunzătoare în anexele la bugetul Ministerului Sănătăţii Publice şi la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate aprobate pe anul 2007."

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic