Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 142 /1999


privind instituirea sistemului de plată pentru motorina, pe bază de bonuri valorice, în vederea înfiinţării culturilor de cereale păioase şi efectuării arăturilor din toamna anului 1999


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (1) Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti acorda deţinătorilor de terenuri agricole bonuri valorice pentru motorina, în termen de 30 de zile de la data primirii acestora, în conformitate cu datele cuprinse în declaraţiile date pe propria răspundere.

    (2) În termen de 5 zile de la încheierea termenului prevăzut la alin. (1) direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti întocmesc situaţia privind numărul de bonuri acordate şi al celor rămase nedistribuite, pe care o transmit Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, şi, pe bază de protocol, restituie Societăţii Naţionale a Petrolului "Petrom" - S.A. bonurile valorice pentru motorina rămase nedistribuite.

    (3) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei întocmeşte situaţia centralizatoare a bonurilor valorice distribuite de către direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti şi calculează contravaloarea acestora, pe baza cărora solicita Ministerului Finanţelor sumele necesare în vederea achitării către Societatea Naţionala a Petrolului "Petrom" - S.A. a contravalorii bonurilor valorice pentru motorina până la data de 31 decembrie 1999.

    ART. 6

    Costul bonurilor valorice pentru motorina se suporta din bugetul de stat, în limita sumei de 400 miliarde lei, prevăzută la art. 1.

    ART. 7

    (1) Neefectuarea lucrărilor agricole pentru care s-a beneficiat de bonuri valorice pentru motorina sau folosirea motorinei în alte scopuri decât cel prevăzut în prezenta ordonanţă de urgenţă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000.000 lei la 15.000.000 lei şi cu obligativitatea restituirii contravalorii bonurilor valorice şi a penalitatilor prevăzute de lege.

    (2) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către persoanele împuternicite în acest sens de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei şi de Ministerul Finanţelor.

    ART. 8

    În termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei şi Ministerul Finanţelor vor emite norme metodologice de aplicare a acesteia.

                 PRIM-MINISTRU

                  RADU VASILE

                    Contrasemnează:

                    ───────────────

                 p. Ministrul agriculturii

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic