Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 142 /1999


privind instituirea sistemului de plată pentru motorina, pe bază de bonuri valorice, în vederea înfiinţării culturilor de cereale păioase şi efectuării arăturilor din toamna anului 1999


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constituţia României,

    Guvernul României emite următoarea ordonanţa de urgenţă:

    ART. 1

    (1) Pentru înfiinţarea culturilor de cereale paioase şi efectuarea araturilor din toamna anului 1999 se instituie sistemul de plată pentru motorina, pe bază de bonuri valorice, pentru deţinătorii de terenuri agricole.

    (2) Contravaloarea bonurilor valorice preluate de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei de la Societatea Naţionala a Petrolului "Petrom" - S.A. vor fi compensate în contul arieratelor acesteia către bugetul de stat, până la limita sumei de 400 miliarde lei.

    ART. 2

    În înţelesul prezentei ordonanţe de urgenţă, deţinătorii de terenuri agricole care beneficiază de bonuri valorice pentru motorina sunt: persoanele fizice, proprietari de terenuri agricole, societăţile agricole şi asociaţiile familiale constituite potrivit Legii nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultura, societăţile comerciale cu profil agricol cu capital majoritar privat, arendaşii, persoanele fizice sau juridice private care au primit în concesiune terenuri agricole proprietate privată ori publică a statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale, după caz, în baza unor hotărâri ale Guvernului sau ale consiliilor judeţene ori locale, potrivit art. 3 din Legea nr. 219/1998 privind regimul concesiunilor.

    ART. 3

    Se acorda bonuri valorice pentru motorina deţinătorilor de terenuri agricole prevăzuţi la art. 2, în scopul infiintarii culturilor de cereale paioase şi pentru efectuarea araturilor din toamna anului 1999, potrivit grilei de acordare a bonurilor valorice pentru motorina, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. 4

    (1) Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, în baza evidentei deţinătorilor de terenuri agricole şi a declaraţiilor acestora pe propria răspundere, vor stabili necesarul de bonuri valorice pentru motorina în vederea infiintarii culturilor de cereale paioase şi efectuării araturilor din toamna anului 1999.

    (2) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, pe baza necesarului de bonuri valorice pentru motorina primit de la direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, întocmeşte situaţia centralizatoare şi comunică Societăţii Naţionale a Petrolului "Petrom" - S.A. numărul de bonuri valorice pentru fiecare judeţ.

    (3) În termen de maximum 10 zile de la primirea situaţiei centralizatoare de la Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, Societatea Naţionala a Petrolului "Petrom" - S.A. transmite, prin protocol, direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti bonurile valorice.

    ART. 5

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic