Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 132 /2007


pentru aprobarea facilităţilor fiscale acordate prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37/2004 privind măsuri de diminuare a arieratelor în economie


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 20.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (20.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere urgenţa şi necesitatea respectării angajamentelor asumate de către Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei prin Scrisoarea de susţinere semnată în anul 2002 cu prilejul lansării de către Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă "C.F.R. Marfă" - S.A. a emisiunii de eurobonduri a căror maturitate se împlineşte la 10 decembrie 2007,

    ţinând seama de faptul că reactivarea obligaţiilor de plată ale operatorilor economici nominalizaţi în anexa nr. 2 la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37/2004 privind măsuri de diminuare a arieratelor în economie, aprobată prin Legea nr. 358/2004, cu modificările şi completările ulterioare, ca urmare a nefinalizării procedurilor de autorizare a facilităţilor de natura ajutorului de stat înainte de data aderării României la Uniunea Europeană, ar pune în pericol procesul de refinanţare a emisiunii de eurobonduri de Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă "C.F.R. Marfă" - S.A., aflat în plină desfăşurare, şi ar bloca total activitatea Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă "C.F.R. Marfă" - S.A., cu consecinţe grave asupra asigurării materiilor prime necesare pentru funcţionarea sistemului energetic naţional în perioada de iarnă,

    având în vedere că eşecul acţiunii de refinanţare a eurobondurilor lansate pe piaţă de către Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă "C.F.R. Marfă" - S.A. şi, implicit, neonorarea obligaţiilor scadente la 10 noiembrie 2007 ar afecta negativ ratingul României pe piaţa internaţională a împrumuturilor pe termen lung şi investiţiile străine în România,

    în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. 1

    (1) Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă "C.F.R. Marfă" - S.A., operator economic nominalizat în anexa nr. 2 la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37/2004 privind măsuri de diminuare a arieratelor în economie, aprobată prin Legea nr. 358/2004, cu modificările şi completările ulterioare, prin care i s-au acordat facilităţi fiscale înainte de data aderării României la Uniunea Europeană şi pentru care Consiliul Concurenţei nu a finalizat procedurile de autorizare până la data de 31 decembrie 2006, beneficiază în continuare de facilităţile respective, potrivit ordonanţei de urgenţă menţionate anterior, în situaţia în care sunt îndeplinite următoarele condiţii:

    a) facilităţile fiscale nu produc efecte după data aderării României la Uniunea Europeană;

    b) au fost respectate toate celelalte cerinţe ale actelor normative care reglementează modul de acordare a facilităţilor fiscale.

    (2) Pe data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă şi până la data punerii în aplicare a măsurilor prevăzute la alin. (1) se suspendă executarea silită a creanţelor fiscale faţă de Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă "C.F.R. Marfă" - S.A.

    ART. 2

    Ministerul Transporturilor asigură verificarea îndeplinirii criteriilor prevăzute în legislaţia din domeniul ajutorului de stat, precum şi respectarea regulamentelor şi a acquis-ului comunitar referitoare la sectorul transporturilor.

                                 PRIM-MINISTRU

                            CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic