Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 130 /2006


privind Inspecţia Socială


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 12.07.2007 și 31.12.2011 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 12.07.2007 și 31.12.2011 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În cadrul strategiei Uniunii Europene, definită la Lisabona, subliniind caracterul pluridimensional al politicilor de incluziune socială, România s-a angajat prin Legea nr. 47/2006 privind sistemul naţional de asistenţă socială în direcţia unei abordări globale a politicilor de dezvoltare socială.

    Pentru a completa aceste obiective de coerenţă şi de transversalitate în domeniul politicilor sociale, Legea nr. 47/2006 privind sistemul naţional de asistenţă socială, care constituie reglementarea-cadru, prevede realizarea unei noi construcţii instituţionale în scopul stabilirii unui mecanism unic de organizare a sistemului de asistenţă socială, a modalităţilor de finanţare, a tipurilor de prestaţii, a beneficiarilor şi a nevoilor concrete ale acestora.

    În baza prevederilor art. 29 din Legea nr. 47/2006, în subordinea Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei se înfiinţează Inspecţia Socială ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, care are drept scop controlul implementării legislaţiei în domeniu, precum şi inspectarea activităţii instituţiilor publice şi private, responsabile cu furnizarea prestaţiilor şi serviciilor sociale.

    Conform Planului de măsuri prioritare pentru integrare europeană şi a angajamentelor asumate de România, Inspecţia Socială trebuie să se organizeze începând cu 1 ianuarie 2007, fapt pentru care în vederea organizării şi funcţionării acestei instituţii este necesar a se adoptă măsuri imediate pentru stabilirea cadrului normativ. Neadoptarea cadrului normativ necesar prin utilizarea procedurii de legiferare pe calea ordonanţei de urgenţă va conduce la nerespectarea unor angajamente asumate în vederea integrării României în Uniunea Europeană, dar şi la imposibilitatea efectuării acţiunilor de control şi de evaluare a modului în care se respectă legislaţia în domeniul asistenţei sociale.

    Aceste elemente constituie situaţii extraordinare şi vizează interesul public.

    În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    CAP. I

    Dispoziţii generale

    ART. 1

    (1) Inspecţia Socială este înfiinţată potrivit Legii nr. 47/2006 privind sistemul naţional de asistenţă socială ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei, cu sediul în municipiul Bucureşti.

    (2) Inspecţia Socială are în subordine inspectorate sociale judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, denumite în continuare inspectorate teritoriale, fără personalitate juridică.

    (3) Inspecţia Socială se organizează şi funcţionează potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, precum şi în baza regulamentului de organizare şi funcţionare.

    ART. 2

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic