Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 129 /2006


privind regimul de control al exporturilor de produse şi tehnologii cu dublă utilizare


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 28.05.2007 și 28.01.2011 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 28.05.2007 și 28.01.2011 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Începând cu data de 1 ianuarie 2007, România trebuie să dispună de o legislaţie naţională compatibilă în totalitate cu legislaţia comunitară în domeniul controlului exporturilor de produse şi tehnologii cu dublă utilizare, recomandare consemnată şi în ultimul raport al misiunii "Peer Review", al Comisiei Europene.

    Actuala legislaţie nu respectă prevederile Acordului european instituind o asociere între România, pe de o parte, şi Comunităţile Europene şi statele membre ale acestora, pe de altă parte, semnat la Bruxelles la 1 februarie 1993, ratificat prin Legea nr. 20/1993, şi defavorizează operatorii economici din România, întrucât conţine prevederi contrare Regulamentului Consiliului (CE) nr. 1.334/2000 , de instituire a unui regim comunitar pentru controlul exporturilor de produse şi tehnologii cu dublă utilizare, obligatoriu pentru toate statele membre ale Uniunii Europene.

    Având în vedere cele prezentate, se impune adoptarea în regim de urgenţă a unui act normativ care să reglementeze controlul exporturilor de produse şi tehnologii cu dublă utilizare, în concordanţă cu legislaţia europeană.

    În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    CAP. I


    Dispoziţii generale

    ART. 1


    Prezenta ordonanţă de urgenţă stabileşte regimul de control al exporturilor de produse şi tehnologii cu dublă utilizare, precum şi măsurile necesare în vederea aplicării directe, de la data aderării României la Uniunea Europeană, a Regulamentului Consiliului (CE) nr. 1.334/2000 din 22 iunie 2000 de instituire a unui regim comunitar pentru controlul exporturilor de bunuri şi tehnologii cu dublă utilizare, cu modificările şi completările ulterioare, denumit în continuare Regulamentul Consiliului, precum şi respectarea Acţiunii Comune a Consiliului nr. 401/2000/PESC privind controlul asistenţei tehnice ce vizează anumite produse cu utilizare finală militară, publicate în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene (JOCE) nr. L 159 din 30 iunie 2000.

    ART. 2


    Prezenta ordonanţă de urgenţă reglementează:

    a) drepturile şi obligaţiile persoanelor fizice sau juridice române ori rezidente în România, care derulează operaţiuni cu produse şi tehnologii cu dublă utilizare, inclusiv software, tehnologie şi asistenţă tehnică, denumite în continuare produse cu dublă utilizare;

    b) componentele sistemului naţional de control al operaţiunilor de export realizate cu produse cu dublă utilizare;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic