Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 128 /2006


privind unele măsuri pentru diminuarea arieratelor bugetare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere faptul că societăţile naţionale şi societăţile comerciale la care statul este acţionar majoritar, care au un impact major în economie, înregistrează arierate bugetare şi că în prezent se află în situaţia în care organele fiscale blochează conturile bancare şi execută silit bunuri mobile şi imobile care au importanţă deosebită în desfăşurarea activităţii acestora, precum şi faptul că nu există surse de finanţare pentru stingerea acestor obligaţii, pentru a nu se ajunge ca aceşti operatori economici să între în stare de faliment, fapt ce ar declanşa probleme economice şi sociale foarte mari, se impune adoptarea unui act normativ prin care să se acorde scutiri la plata obligaţiilor fiscale, în conformitate cu prevederile legale în vigoare,

    având în vedere faptul că aceste elemente au implicaţii economice şi sociale majore, vizează interesul public şi constituie o situaţie extraordinară,

    în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. 1

    (1) Obligaţiile fiscale principale ale contribuabililor prevăzuţi în anexa care face parte integrantă din prezenta ordonanţă de urgenţă, reprezentând impozite, taxe, contribuţii şi taxa pe valoarea adăugată aferentă alocaţiilor bugetare, datorate sau datorate şi amânate potrivit unor acte normative, conform evidenţei fiscale la data de 31 decembrie 2005, inclusiv cele aferente lunii decembrie 2005 cu scadenţa în anul următor şi neachitate până la termenul prevăzut la art. 2 alin. (2), se scutesc la plată.

    (2) Obligaţiile fiscale principale către fondul de risc aferente împrumuturilor externe garantate sau subîmprumutate de stat conform evidenţei contabile a Ministerului Finanţelor Publice la data de 31 decembrie 2005, precum şi cele amânate conform actelor normative în vigoare şi neachitate până la termenul prevăzut la art. 2 alin. (2) se scutesc la plată.

    (3) Obligaţiile fiscale accesorii aferente obligaţiilor prevăzute la alin. (1) şi (2), datorate şi neachitate până la data punerii în aplicare a măsurilor prevăzute la alin. (1) şi (2), se scutesc la plată.

    (4) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă şi până la data punerii în aplicare a măsurilor prevăzute la alin. (1), (2) şi (3), se suspendă executarea silită a creanţelor fiscale faţă de contribuabilii prevăzuţi în anexă.

    (5) Prevederile alin. (1) şi (2) nu se aplică pentru impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă, pentru taxa pe valoarea adăugată datorată în vamă şi accesoriile calculate la acestea.

    (6) Eventualele diferenţe din control, stabilite ca urmare a activităţii de inspecţie fiscală ulterior punerii în aplicare a măsurilor prevăzute la alin. (1)-(3), vor fi achitate conform Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 2

    (1) Măsurile de natura ajutorului de stat prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă vor fi notificate, în conformitate cu legislaţia în vigoare, în numele tuturor furnizorilor, de către ministerul, instituţia publică sau autoritatea publică în subordinea căreia îşi desfăşoară activitatea contribuabilii prevăzuţi în anexă.

    (2) Măsurile prevăzute la art. 1 alin. (1)-(3) se aplică de către organele fiscale competente, în termen de 30 de zile de la autorizarea ajutorului de stat, conform legii.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic