Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 126 /2022


privind ajustarea preţurilor contractelor de achiziţie publică de produse/servicii, ale contractelor sectoriale şi ale acordurilor-cadru atribuite în domeniile apărării şi securităţii


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (05.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

, cu modificările şi completările ulterioare, aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se ajustează, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, pentru a ţine seama de orice creştere a costurilor pe baza cărora s-a fundamentat preţul contractelor.

    (2) Prevederile alin. (1) se aplică contractelor de achiziţie publică şi acordurilor-cadru atribuite în domeniile apărării şi securităţii aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, încheiate conform prevederilor art. 54 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 114/2011
, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 195/2012
, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi conform procedurilor specifice aprobate în baza prevederilor art. 20 alin. (3)
 din actul normativ mai sus menţionat, indiferent de durata de execuţie a acestora, şi în cuprinsul cărora:

    a) a fost prevăzută clauza că preţul este fix şi ferm pe toată perioada contractului; sau

    b) nu au fost prevăzute clauze de revizuire cu privire la preţ; sau

    c) au fost prevăzute clauze de revizuire cu privire la preţ pe baza cursului de schimb leu/euro sau leu/dolar.

    (3) Ajustarea prevăzută la alin. (1) se aplică şi contractelor încheiate în urma procedurilor de atribuire aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, dacă semnarea sau intrarea în vigoare a acestora se realizează până la împlinirea termenului prevăzut la art. 4 alin. (1).

    (4) Ajustarea prevăzută la alin. (1) nu se aplică contractelor de achiziţie publică/contractelor sectoriale/acordurilor-cadru atribuite în domeniile apărării şi securităţii, aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, încheiate potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 114/2011
, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 195/2012
, cu modificările şi completările ulterioare, care intră sub incidenţa Ordonanţei Guvernului nr. 15/2021
 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru ajustarea preţurilor contractelor de achiziţie publică, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 281/2021
, respectiv potrivit prevederilor art. III alin. (1)
 şi (2) din Legea nr. 281/2021
 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2021
 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, cu modificările ulterioare, completată cu Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 47/2022
 privind ajustarea preţurilor contractelor de achiziţie publică/contractelor sectoriale/contractelor de concesiune/acordurilor-cadru.

    ART. 2

    (1) Ajustarea stabilită conform prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă se realizează exclusiv pentru diferenţa de produse/servicii în domeniile apărării şi securităţii rămasă de furnizat/prestat conform clauzelor contractuale la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ca urmare a unei solicitări din partea furnizorului/prestatorului.

    (2) Ajustarea prevăzută la alin. (1) se aplică în urma fiecărei solicitări de plată, începând cu data semnării actelor de recepţie, pe întreaga perioadă de derulare a contractului/acordului-cadru.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic