Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 112 /2006


privind abrogarea Ordonanţei Guvernului nr. 6/1997 pentru aprobarea menţinerii valorii cotei de participare a României la capitalul Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, vărsată în monedă naţională şi existentă în contul Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare la Banca Naţională a României la data de 30 iunie a fiecărui an precedent


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    La data de 1 septembrie 2005, participaţia României la capitalul Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a fost preluată din evidenţa Băncii Naţionale a României în evidenţa Ministerului Finanţelor Publice, în conformitate cu prevederile art. 5 din Ordonanţa Guvernului nr. 53/2005 privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul bugetar şi al contabilităţii publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 142/2006, cu modificările ulterioare. Totuşi, Ordonanţa Guvernului nr. 53/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 148/2006, cu modificările ulterioare, a omis abrogarea Ordonanţei Guvernului nr. 6/1997, care prevede la art. 2 alin. (2) că "influenţele nefavorabile din deprecierea cursului în lei al dolarului SUA se reflectă în cheltuielile Băncii Naţionale a României". Ca urmare, în cazul unei deprecieri a monedei naţionale în raport cu dolarul SUA, Banca Naţională a României ar trebui să-şi înregistreze cheltuielile cu diferenţele nefavorabile de curs de schimb, ceea ce ar contraveni prevederilor Tratatului de instituire a Comunităţii Europene, care, la art. 101, interzice finanţarea statului de către băncile centrale.

    Având în vedere cele prezentate mai sus, se impune adoptarea în regim de urgenţă a unui act normativ din care să reiasă faptul că România a luat toate măsurile necesare pentru aducerea cadrului legal existent în concordanţă inclusiv cu prevederile Tratatului de instituire a Comunităţii Europene.

    În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ARTICOL UNIC

    Ordonanţa Guvernului nr. 6/1997 pentru aprobarea menţinerii valorii cotei de participare a României la capitalul Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, vărsată în monedă naţională şi existentă în contul Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare la Banca Naţională a României la data de 30 iunie a fiecărui an precedent, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 11 din 29 ianuarie 1997, aprobată cu modificări prin Legea nr. 91/1997, se abrogă.

                                 PRIM-MINISTRU

                            CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

                                Contrasemnează:

                                ---------------

                         Ministrul finanţelor publice,

                       Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu

    Bucureşti, 21 decembrie 2006.

    Nr. 112.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic