Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 11 /1999


privind acordarea de facilităţi fiscale agenţilor economici


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 06.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (06.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    În temeiul art. 114 alin. (4) din Constituţia României
,

    Guvernul României emite următoarea ordonanţa de urgenţă:

    ART. 1

    Contribuabilii, persoane juridice, care achită integral şi la termenele legale toate obligaţiile curente la bugetul de stat pentru anul 1999, reprezentând impozit pe profit, impozit pe salarii, taxa pe valoarea adăugată, accize şi impozit pe ţiţei şi gaze naturale, precum şi toate ratele din sumele eşalonate cu termene de plată în anul 1999, beneficiază de reducerea obligaţiilor aferente acestui an cu 1/12 din fiecare obligaţie.

    Reducerea se calculează şi se acordă în urma verificărilor organelor fiscale competente, după depunerea bilanţului contabil anual, iar veniturile înregistrate sunt deductibile la determinarea profitului impozabil.

    ART. 2

    Reducerea prevăzută la art. 1 se acordă şi contribuabililor, persoane juridice, care au efectuat plata obligaţiilor curente la bugetul de stat cu o întârziere de cel mult 10 zile, de trei ori în cursul anului 1999, pentru fiecare obligaţie în parte, cu condiţia plăţii majorărilor de întârziere aferente o dată cu aceste obligaţii.

    ART. 3

    De prevederile art. 1 beneficiază şi contribuabilii, persoane juridice, care, după efectuarea plăţilor restante, respecta condiţiile prevăzute la acest articol pe o perioadă de 12 luni consecutive.

    Reducerile determinate în condiţiile alineatului precedent se acordă, la cererea contribuabilului, în urma verificărilor organelor fiscale competente.

    ART. 4

    În anul 2000 contribuabilii care s-au încadrat în prevederile articolelor precedente beneficiază lunar, până la sfârşitul anului, de o bonificaţie de 5% pentru fiecare obligaţie menţionată la art. 1 achitată în termenul legal.

    Bonificatiile prevăzute la alineatul precedent se calculează la fiecare termen legal de plată, iar veniturile corespunzătoare înregistrate sunt deductibile la determinarea profitului impozabil.

    ART. 5

    Contribuabilii la care se constata diferenţe de plată la obligaţiile datorate bugetului de stat, care nu sunt achitate în termen de 15 zile de la data constatării acestora, împreună cu majorările de întârziere aferente, nu intra sub incidenţa prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic