Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 107 /2006


pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, precum şi a unor facilităţi populaţiei pentru plata energiei termice


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În condiţiile prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, precum şi a unor facilităţi populaţiei pentru plata energiei termice, aprobată prin Legea nr. 245/2003, cu modificările şi completările ulterioare, ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri se acordă numai familiilor şi persoanelor singure, beneficiare de ajutor social în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare. Prin acest ultim act normativ s-a creat inechitate faţă de familiile şi persoanele singure care în majoritate, circa 85%, se află în mediul rural şi care utilizează pentru încălzirea locuinţei acelaşi tip de combustibil, respectiv lemne, cărbuni, combustibili petrolieri. În această situaţie, conform datelor statistice, se află aproximativ 4.270.000 de familii şi persoane singure. Dintre acestea, circa 2.700.000 au venituri de până la 500 lei/membru de familie şi care, în prezent, nu beneficiază de nicio formă de sprijin pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de încălzirea locuinţei.

    O altă inechitate creată este aceea că familiile şi persoanele singure care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică furnizată în sistem centralizat sau gaze naturale şi care au acelaşi venit pe membru de familie, respectiv de până la 500 lei, beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinţei.

    Pentru eliminarea acestor inechităţi şi având în vedere că sezonul rece deja a început, se impune luarea unor măsuri de urgenţă pentru ca aceste categorii de familii şi persoane singure care utilizează pentru încălzirea locuinţei lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, altele decât cele beneficiare ale ajutorului social în baza Legii nr. 416/2001, cu modificările şi completările ulterioare, să poată beneficia, începând cu data de 1 ianuarie 2007, de un ajutor pentru încălzirea locuinţei.

    În acest sens, este necesară modificarea de urgenţă a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 5/2003, aprobată prin Legea nr. 245/2003, cu modificările şi completările ulterioare, astfel încât categoriile de persoane menţionate să poată beneficia de măsurile preconizate pe perioada rămasă din sezonul rece deja început, respectiv ianuarie-martie 2007.

    În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. I

    Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, precum şi a unor facilităţi populaţiei pentru plata energiei termice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 119 din 25 februarie 2003, aprobată prin Legea nr. 245/2003, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

    1. Articolul 8 va avea următorul cuprins:

    "Art. 8. - (1) Familiile şi persoanele singure cu venituri reduse, care utilizează pentru încălzirea locuinţei lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei pe perioada sezonului rece, după cum urmează:

    a) familiilor şi persoanelor singure al căror venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, se situează până la 125 lei li se acordă o sumă de 46 lei;

    b) familiilor şi persoanelor singure al căror venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, se situează între 125 lei şi 170 lei li se acordă o sumă de 42 lei;

    c) familiilor şi persoanelor singure al căror venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, se situează între 170 lei şi 210 lei li se acordă o sumă de 38 lei;

    d) familiilor şi persoanelor singure al căror venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, se situează între 210 lei şi 250 lei li se acordă o sumă de 34 lei;

    e) familiilor şi persoanelor singure al căror venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, se situează între 250 lei şi 290 lei li se acordă o sumă de 30 lei;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic