Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 1 /2006


privind unele măsuri pentru întărirea capacităţii administrative a României pentru integrarea în Uniunea Europeană


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.10.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.10.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    d) autoritatea sau instituţia publică în organigrama căreia se află postul scos la concurs are obligaţia de a afişa la sediul său şi, după caz, de a publică în presă şi, acolo unde există, pe pagina de Internet, cu cel puţin 10 zile înainte de data susţinerii concursului, următoarele informaţii: denumirea instituţiei, data organizării concursului, numărul funcţiilor publice vacante pentru care se organizează concursul şi datele de contact pentru obţinerea de informaţii suplimentare;

    e) candidaţii depun la secretariatul comisiei de concurs dosarul de concurs în termen de 8 zile de la data publicării anunţului prevăzut la art. 4;

    f) comisia de concurs are obligaţia de a selecta dosarele de concurs pe baza îndeplinirii condiţiilor de participare la concurs, în termen de maximum 24 de ore de la data expirării termenului prevăzut la lit. e).

    (2) Pentru funcţiile publice din cadrul compartimentelor implicate în implementarea angajamentelor asumate prin negocierile pentru aderarea României la Uniunea Europeană, care necesită un nivel ridicat de cunoaştere a unei limbi de circulaţie internaţională, poate fi stabilită, la solicitarea justificată a autorităţii sau instituţiei publice şi cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, o probă de limbă străină. În acest caz, modalitatea de evaluare a probei se propune odată cu solicitarea avizului de către autoritatea sau instituţia publică şi se aprobă de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

    ART. 6

    Pentru funcţiile publice vacante prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a), în anul 2006 nu se aplică prevederile art. 35 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2006 privind reglementarea drepturilor salariale şi a altor drepturi ale funcţionarilor publici pentru anul 2006.

    ART. 7

    (1) Se exceptează de la prevederile alin. (2) al art. XVI din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, aparatul propriu al ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi al instituţiilor publice subordonate acestora.

    (2) Prin derogare de la prevederile alin. (4) al art. XVI din Legea nr. 161/2003, cu modificările şi completările ulterioare, ponderea, în mod cumulat, a funcţiilor publice de conducere şi a funcţiilor publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice prevăzute la alin. (1) este de maximum 15% din numărul total al funcţiilor publice.

    ART. 8

    (1) Personalul de specialitate din cadrul structurilor care au ca obiect de activitate gestionarea asistenţei financiare din împrumuturi externe contractate sau garantate de stat, rambursabile sau nerambursabile, precum şi a altor credite sau împrumuturi similare beneficiază de drepturile salariale prevăzute de Legea nr. 490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare, cu modificările ulterioare, respectiv de salarii de bază majorate cu 75% faţă de cele prevăzute de lege.

    (2) Se exceptează de la aplicarea prevederilor alin. (1) personalul încadrat în unităţile de management de proiect înfiinţate în temeiul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 52/1999 privind asigurarea unui cadru unitar pentru managementul proiectelor finanţate prin împrumuturi externe contractate sau garantate de stat, rambursabile sau nerambursabile, inclusiv privind plata specialiştilor români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţilor de management de proiect, cu modificările ulterioare.

    ART. 9

    (1) Nerespectarea dispoziţiilor art. 3 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei (RON) la 5.000 lei (RON).

    (2) Constatarea contravenţiei şi aplicarea amenzilor se fac de către personalul cu atribuţii de control din cadrul Curţii de Conturi.
<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic