Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 65 /2022


privind reglementarea unor măsuri pentru stingerea unor obligaţii fiscale şi bugetare ale Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă "C.F.R. Marfă" - S.A.


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.05.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.05.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. 1

    Domeniul de aplicare

    (1) Prezenta ordonanţă de urgenţă reglementează o modalitate specială de stingere a obligaţiilor fiscale şi bugetare ale operatorului de transport feroviar de marfă.

    (2) Măsurile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se aplică atât cu privire la bunurile imobile ale operatorului de transport feroviar de marfă, cât şi la bunurile mobile ale acestuia, inclusiv la titlurile de participare.

    ART. 2

    Trecerea activelor în proprietatea statului

    (1) Prin derogare de la prevederile art. 263 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală
, cu modificările şi completările ulterioare, la cererea operatorului de transport feroviar de marfă, creanţele fiscale şi bugetare administrate de Ministerul Finanţelor, prin Agenţia Naţională de Administrare a Finanţelor, se sting prin trecerea unor active din proprietatea acestuia în proprietatea publică sau privată a statului, după caz, şi în administrarea ministerului de resort - Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

    (2) Cererea operatorului de transport feroviar de marfă de trecere a activelor în proprietatea statului, aprobată prin hotărârea adunării generale a acţionarilor, este avansată Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi este însoţită de următoarele înscrisuri:

    a) lista activelor propuse pentru transfer;

    b) raportul de evaluare a activelor propuse, realizat de un evaluator independent, autorizat în condiţiile legii, finalizat cu cel mult 3 luni înainte de data depunerii cererii;

    c) analiza tehnico-economică privind justificarea operaţiunii şi efectele acesteia, analiză care să cuprindă, fără a se limita la acestea, necesitatea operaţiunii şi beneficiile economice preconizate a se realiza în activitatea operatorului de transport feroviar de marfă;

    d) documentul justificativ din care rezultă agrearea de către Comisia Europeană a stingerii datoriilor operatorului de transport feroviar de marfă prin dare în plată.

    (3) În termen de 30 de zile de la recepţionarea cererii prevăzute la alin. (2), Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va realiza o analiză privind interesul preluării activelor.

    (4) Trecerea activelor în proprietatea publică sau privată a statului, după caz, se realizează conform analizei privind interesul preluării activelor realizate de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, în baza prevederilor art. 286 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic