Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 1 /2022


pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 121/2021 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 24.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (24.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

 se introduc patru noi alineate, alineatele (12)-(15), cu următorul cuprins:

    "(12) Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse preia de la Ministerul Tineretului şi Sportului pachetul de acţiuni deţinut de stat la societatea «Biroul de Turism pentru Tineret (B.T.T.)» - S.A. Bucureşti, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 481/2013
 privind aprobarea transferului pachetului de acţiuni deţinut de stat la societatea «Biroul de Turism pentru Tineret (B.T.T.)» - S.A. Bucureşti, din administrarea Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului.

(13) Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse va exercita toate drepturile şi îşi va asuma toate obligaţiile ce decurg din calitatea de acţionar, în numele statului, la societatea «Biroul de Turism pentru Tineret (B.T.T.)» - S.A. Bucureşti, în condiţiile legii, aceasta funcţionând sub autoritatea Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

(14) Predarea-preluarea pachetului de acţiuni prevăzut la alin. (12) se face pe bază de protocol încheiat între Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

(15) Exercitarea dreptului de proprietate privată a statului asupra acţiunilor prevăzute la alin. (12) se supune dispoziţiilor art. 362 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019
, cu modificările şi completările ulterioare, care rămân aplicabile."

    3. La articolul 7 alineatul (1), litera a)
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "a) Cancelaria Prim-Ministrului, structură cu personalitate juridică, în subordinea prim-ministrului, finanţată de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, condusă de şeful Cancelariei Prim-Ministrului, cu rang de ministru, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului; în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului îşi desfăşoară activitatea unul sau mai mulţi secretari de stat şi consilieri de stat, precum şi directorul de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat, numiţi, respectiv eliberaţi din funcţie prin decizie a prim-ministrului; Cancelaria Prim-Ministrului are dreptul de a iniţia proiecte de acte normative pe domeniile proprii de competenţă, fără a aduce atingere domeniilor proprii de competenţă ale ministerelor şi ale altor autorităţi ale administraţiei publice centrale;"

    4. La articolul 7, alineatele (2)
 şi (3)
 se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    "(2) Organizarea, funcţionarea, structura organizatorică şi numărul maxim de posturi ale structurilor prevăzute la alin. (1) lit. a) şi c)-k), inclusiv atribuţiile acestora, se aprobă prin hotărâre a Guvernului.

(3) Statul de funcţii al Secretariatului General al Guvernului, precum şi statul de funcţii al fiecărei structuri fără personalitate juridică din cadrul aparatului de lucru al Guvernului se aprobă prin ordin al secretarului general al Guvernului, la propunerea conducătorilor acestor structuri."

    5. La articolul 10, după alineatul (4)
 se introduce un nou alineat, alineatul (4^1), cu următorul cuprins:

    "(4^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (4), după data intrării în vigoare a Legii bugetului de stat pe anul 2022 nr. 317/2021
 şi până la aprobarea protocoalelor de predare-preluare, finanţarea cheltuielilor de natură salarială şi a contribuţiilor pentru personalul aferent Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, inclusiv a instituţiilor publice şi a altor structuri subordonate, se efectuează din bugetul Ministerului Sportului şi bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, în mod corespunzător."
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic