Inapoi la Cautare

NORMATIV din /2006


al documentaţiilor tehnice de fundamentare necesare obţinerii avizului de gospodărire a apelor şi a autorizaţiei de gospodărire a apelor


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 31.07.2006 și 06.03.2012 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 31.07.2006 și 06.03.2012 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    CAP. I

    Dispoziţii generale

    ART. 1

    (1) Emiterea avizului şi autorizaţiei de gospodărire a apelor se realizează în baza unor documentaţii tehnice al căror conţinut trebuie să respecte prevederile prezentului normativ cadru.

    (2) Documentaţiile tehnice sunt întocmite de unităţi publice sau private certificate de Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor şi trebuie prezentate numai în limba română, în forma tiparita, precum şi în format electronic.

    (3) Documentaţia tehnica trebuie să conţină în mod obligatoriu şi copia certificatului de atestare a elaboratorului, în conformitate cu reglementările legale din domeniul apelor, privind organizarea activităţii de certificare a unităţilor specializate în elaborarea de studii, proiecte, execuţia de lucrări, consultanţa în domeniul gospodăririi apelor şi documentaţii tehnice pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor de gospodărire a apelor.

    (4) Documentaţia tehnica se semnează şi se stampileaza de către elaborator, care răspunde de corectitudinea datelor înscrise în documentaţie, precum şi de respectarea prevederilor prezentului normativ de conţinut.

    ART. 2

    (1) În documentaţiile tehnice de fundamentare a avizului de gospodărire a apelor sunt prevăzute măsurile şi lucrările necesare pentru asigurarea funcţionarii în continuare a folosintelor de apa existente sau în curs de realizare şi care ar putea fi afectate, direct sau indirect, de lucrările proiectate, cum sunt: prize de apa sau fronturi de captare, evacuari de ape uzate, poduri şi alte traversari, platforme industriale, incinte indiguite, lacuri de acumulare sau altele asemenea. Pentru terasamente de cai ferate şi drumuri sunt prevăzute lucrări ca: poduri, santuri de colectare şi dirijare a apelor, drenuri şi altele asemenea, care să asigure circulaţia libera a apelor.

    (2) De asemenea se vor prevedea obligatoriu lucrări pentru respectarea obligaţiilor asumate de România prin Tratatul de Aderare la Comunitatile Europene ratificat de România prin Legea nr. 157/2005.

    (3) În cazul instalaţiilor care intra sub incidenţa Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 152/2005 privind prevenirea şi controlul integrat al poluarii, aprobată prin Legea nr. 84/ 2006, este descrisă tehnologia propusă, care trebuie să fie în concordanta cu cele mai bune tehnici disponibile înregistrate în dezvoltarea tipului de activitate propus pentru reglementare şi pentru care sunt stabilite valori limita de emisie în scopul prevenirii poluarii.

    Cele mai bune tehnici disponibile sunt definite în Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 152/2005 privind prevenirea şi controlul integrat al poluarii, aprobată prin Legea nr. 84/ 2006.

    ART. 3

    Pentru exploatarea agregatelor minerale din cursurile de apa în zonele de frontieră, documentaţia tehnica pentru avizul de gospodărire a apelor necesar pentru emiterea permisului de exploatare cuprinde măsurile şi lucrările speciale prevăzute prin reglementările şi convenţiile încheiate de statul român cu părţile interesate. Pentru Dunăre şi cursurile de apa navigabile se va prezenta avizul autorităţii de navigaţie şi celelalte avize şi acorduri legale.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic