Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2013


"Asigurarea pe termen scurt, în numele şi în contul statului, a riscului de neplată la extern, riscuri nonpiaţă şi riscuri temporar nonpiaţă (NI-ASR-07-V/0)"


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 13.01.2014 și 02.10.2014 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 13.01.2014 și 02.10.2014 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC



    Prezenta normã a fost elaboratã în conformitate cu Legea nr. 96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Bãncii de Export-Import a României EXIMBANK - S.A., republicatã*1), cu Comunicarea Comisiei Europene cãtre statele membre privind aplicarea articolelor 107 şi 108 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene în cazul asigurãrii creditelor la export pe termen scurt*2), cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cu Hotãrârea Guvernului nr. 534/2007 privind înfiinţarea, atribuţiile, competenţele şi modul de funcţionare ale Comitetului Interministerial de Finanţãri, Garanţii şi Asigurãri şi reglementarea operaţiunilor de finanţare, garantare şi asigurare efectuate de Banca de Export-Import a României EXIMBANK - S.A., în numele şi în contul statului*3), cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

________

    *1) Publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 260 din 18 aprilie 2007.

    *2) Publicatã în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria C nr. 392 din 19 decembrie 2012.

    *3) Publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 417 din 22 iunie 2007.

    CAP. I

    Dispoziţii generale

    ART. 1

    (1) Prezenta normã stabileşte termenii şi condiţiile în baza cãrora Banca de Export-Import a României EXIMBANK - S.A. (denumitã în continuare EximBank) realizeazã, în numele şi în contul statului, operaţiuni de asigurare a creditelor la export pe termen scurt, prin preluarea riscurilor nonpiaţã şi a riscurilor temporar nonpiaţã.

    (2) EximBank realizeazã aceste operaţiuni în limitele competenţelor ce i-au fost stabilite, potrivit reglementãrilor în vigoare.

    ART. 2

    Pentru asigurarea creditelor la export pe termen scurt, EximBank poate încheia contracte, convenţii, acorduri de reasigurare/coasigurare. Acestea se încheie pe baza aprobãrii Comitetului Interministerial de Finanţãri, Garanţii şi Asigurãri, denumit în continuare C.I.F.G.A.

    ART. 3

    (1) Sursa de realizare a acestor operaţiuni este, potrivit art. 10 lit. b) din Legea nr. 96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Bãncii de Export-Import a României EximBank - S.A., republicatã, "Fondul pentru asigurarea şi reasigurarea creditelor de export, a garanţiilor de export, a operaţiunilor de export în leasing şi a investiţiilor româneşti în strãinãtate, precum şi a activitãţilor de dezvoltare a infrastructurii, a utilitãţilor de interes public, dezvoltare regionalã, susţinere a activitãţii de cercetare-dezvoltare, protecţia mediului înconjurãtor, ocupare şi formare a personalului, susţinere şi dezvoltare a întreprinderilor mici şi mijlocii şi a tranzacţiilor internaţionale", denumit în continuare Fondul.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic