Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2013


privind modul de calcul şi de colectare, precum şi termenele de plată aferente tarifului de îmbunătăţiri funciare


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 06.01.2014 și 14.11.2015 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 06.01.2014 și 14.11.2015 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1

    (1) Prezentele norme metodologice reglementeazã modul de calcul, de colectare şi modalitatea de compensare, precum şi termenele de platã aferente tarifului de îmbunãtãţiri funciare, denumit în continuare tarif IF.

    (2) Tariful IF reprezintã contravaloarea unui serviciu public prestat de cãtre Agenţia Naţionalã de Îmbunãtãţiri Funciare, denumitã în continuare Agenţie, unui beneficiar al lucrãrilor de îmbunãtãţiri funciare şi este supus regimului juridic de drept public.

    (3) Agenţia, prin filialele sale sau prin unitãţile de administrare ale acestora, pentru amenajãrile de îmbunãtãţiri funciare existente, întocmeşte/reactualizeazã situaţia suprafeţelor şi a beneficiarilor amplasaţi în zona de influenţã directã şi indirectã a efectului lucrãrilor de îmbunãtãţiri funciare.

    (4) Suprafaţa rezultatã conform alin. (3), pe mãsura determinãrii acesteia, va fi luatã în considerare la calculul cuantumului tarifului IF.

    (5) Organizaţiile de îmbunãtãţiri funciare şi federaţiile de organizaţii de îmbunãtãţiri funciare, cu acordul scris al Agenţiei, pot executa lucrãri de întreţinere şi reparaţii ale infrastructurii de îmbunãtãţiri funciare pe care o au în folosinţã.

    ART. 2

    (1) În calculul tarifului IF sunt incluse urmãtoarele cheltuieli:

    a) capitolul I - Cheltuieli pentru exploatarea infrastructurii din fiecare amenajare de îmbunãtãţiri funciare pentru fiecare componentã/categorie de lucrãri de desecare cu evacuarea apei prin pompare şi desecare cu evacuarea apei gravitaţional şi cheltuieli pentru întreţinerea şi repararea infrastructurii din fiecare amenajare de îmbunãtãţiri funciare pentru fiecare componentã/categorie de lucrãri de desecare cu evacuarea apei prin pompare, desecare cu evacuarea apei gravitaţional şi combaterea eroziunii solului, dupã caz;

    b) capitolul II - Cheltuieli pentru administrarea amenajãrilor de irigaţii şi pentru realizarea protecţiei infrastructurii din fiecare amenajare de îmbunãtãţiri funciare pentru fiecare componentã/categorie de lucrãri de irigaţii, desecare cu evacuarea apei prin pompare, desecare cu evacuarea apei gravitaţional şi combaterea eroziunii solului, dupã caz;

    c) capitolul III - Cheltuieli pentru asigurarea pazei infrastructurii din fiecare amenajare de îmbunãtãţiri funciare pentru fiecare componentã/categorie de lucrãri de irigaţii, desecare cu evacuarea apei prin pompare, desecare cu evacuarea apei gravitaţional şi combaterea eroziunii solului, dupã caz.

    (2) Cuantumul tarifului IF se calculeazã distinct, pentru suprafeţele amenajãrilor de îmbunãtãţiri funciare prevãzute la art. 6 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 82/2011 privind unele mãsuri de organizare a activitãţii de îmbunãtãţiri funciare, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 199/2012, cu completãrile ulterioare, ca raport între suma cheltuielilor totale prevãzute la alin. (1) pentru fiecare componentã/categorie de lucrãri prevãzutã la art. 7 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 82/2011, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 199/2012, cu completãrile ulterioare, şi suma suprafeţelor totale ale fiecãrei componente/categorii de lucrãri.

    ART. 3

    Calculul cheltuielilor prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a) se face prin parcurgerea urmãtoarelor etape:

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic