Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2011


privind modul de constituire, administrare şi utilizare a fondului de risc pentru Programul Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi reflectarea acestuia în contabilitatea Trezoreriei Statului


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.12.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.12.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    7. În termenul prevăzut la pct. 6, compartimentul cu atribuţii de executare silită din cadrul organului fiscal competent întocmeşte şi transmite unităţii trezoreriei statului un referat prin care să dispună transferul sumelor încasate în contul 50.86.04 în contul prevăzut la pct. 2. Pe baza acestui referat, unităţile trezoreriei statului transferă sumele corespunzătoare în contul indicat în referat.

    8. Pentru neachitarea creanţelor aferente fondului de risc se datorează dobânzi şi penalităţi de întârziere începând cu ziua imediat următoare datei plăţii sumei rezultate din executarea garanţiei până la data stingerii integrale a sumei datorate inclusiv, care se stabilesc prin decizii emise de organele fiscale competente ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, potrivit legii.

    9. În situaţia achitării creanţelor aferente fondului de risc de către beneficiarii programului în interiorul termenelor prevăzute la art. 25 din Hotărârea Guvernului nr. 682/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 60/2011 privind aprobarea Programului Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii, denumite în continuare norme metodologice de aplicare a ordonanţei, Direcţia generală de trezorerie şi datorie publică va informa organele fiscale competente cu privire la aceasta, indicând obligaţia datorată, suma achitată de beneficiarii programului, data plăţii sumei rezultate din executarea garanţiei şi data încasării în contul menţionat la pct. 2. În baza acestei informări, precum şi a documentelor transmise de F.N.G.C.I.M.M. potrivit pct. 3, organele fiscale competente ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală calculează obligaţii fiscale accesorii conform pct. 8.

    10. Obligaţiile fiscale accesorii prevăzute la pct. 8 şi 9 se plătesc de către beneficiarii programului în contul de disponibil prevăzut la pct. 4.

    Plăţi din fondul de risc pentru Programul Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii

    Sumele aflate în fondul de risc sunt destinate achitării obligaţiilor de plată a valorii de executare a garanţiilor de stat în cadrul programului.

    În cazul în care disponibilul fondului de risc al programului nu acoperă valoarea de executare a garanţiilor, acesta se alimentează de la bugetul de stat în limita alocaţiilor bugetare anuale.

    La sfârşitul anului bugetar, Ministerul Finanţelor Publice regularizează cu bugetul de stat disponibilităţile aflate în fondul de risc pentru Programul Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii în limita sumelor alocate din acest buget. Disponibilităţile rămase în fondul de risc la sfârşitul anului după regularizarea cu bugetul de stat se reportează în anul următor cu aceeaşi destinaţie, pe perioada derulării programului.

    CAP. II

    Proceduri de plată

    1. Ministrul finanţelor publice în calitate de ordonator principal de credite, în cazul administrării şi gestionării fondului de risc, îndeplineşte atribuţiile şi răspunderile prevăzute în Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la aprobarea angajării, lichidării şi ordonanţării cheltuielilor din fonduri publice.

    În situaţia în care instituţia de credit finanţatoare solicită executarea garanţiei şi transmite F.N.G.C.I.M.M. o cerere de plată, ministrul finanţelor publice sau persoana căreia i-au fost delegate aceste atribuţii, în calitate de garant, dispune efectuarea plăţii pe baza următoarelor documente, după caz:

    a) decizia F.N.G.C.I.M.M. de aprobare a cererii de plată a garanţiei;

    b) nota de decontare a sumei în lei necesară plăţii la scadenţă prevăzută în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentele norme, din disponibilul fondului de risc pentru Programul Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii, pentru decontarea valorii de executare a garanţiei aprobată de ordonatorul principal de credite sau de persoana căreia i-au fost delegate aceste atribuţii.

    În cazul în care disponibilul din fondul de risc pentru Programul Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii nu acoperă valoarea de executare a garanţiei, Direcţia generală de trezorerie şi datorie publică va întocmi şi va transmite la Direcţia generală trezorerie şi contabilitate publică, pe lângă documentele menţionate mai sus, şi următoarele documente:

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic