Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2011


de aplicare a Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 22.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (22.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1

    Prezentele norme se aplică:

    a) persoanelor fizice şi juridice care deţin în proprietate construcţii cu destinaţia de locuinţă, din mediul urban sau rural, înregistrate în evidenţele organelor fiscale;

    b) persoanelor sau autorităţilor desemnate, în condiţiile legii, care administrează locuinţele aflate în proprietatea statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale;

    c) locatorului, în cazul în care o locuinţă face obiectul unui contract de leasing financiar.

    ART. 2

    (1) În cazul persoanelor fizice beneficiare de ajutor social şi care au în proprietate construcţii cu destinaţia de locuinţă, asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor se plăteşte de către Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, în conformitate cu prevederile art. 50 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 50/2011.

    (2) După efectuarea plăţii potrivit alin. (1), Societatea Comercială "Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale" - S.A. va emite poliţele de asigurare împotriva dezastrelor naturale pentru persoanele beneficiare de ajutor social.

    (3) Poliţele vor fi transmise de către Societatea Comercială "Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale" - S.A. unităţilor administrativ-teritoriale, care au obligaţia distribuirii acestora către asiguraţi.

    ART. 3

    (1) Primarii, prin compartimentele de specialitate, sunt obligaţi să furnizeze Societăţii Comerciale "Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale" - S.A., în format electronic, lista tuturor construcţiilor cu destinaţia de locuinţă, inclusiv a celor cu destinaţia de locuinţă socială, amplasate în unitatea administrativ-teritorială în cauză, specificând numele şi prenumele sau denumirea proprietarului şi, după caz, adresa domiciliului fiscal, codul numeric personal sau codul de identificare fiscală al acestuia, numărul din registrul de rol nominal unic şi din registrul agricol, potrivit anexei care face parte integrantă din prezentele norme.

    (2) Datele menţionate mai sus sunt introduse în fişiere de tip Excel şi transmise către Societatea Comercială "Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale" - S.A.

    (3) Fac excepţie de la obligaţia de a transmite în format electronic listele cuprinzând construcţiile cu destinaţie de locuinţă, potrivit alin. (1) şi (2), unităţile administrativ-teritoriale care nu dispun de echipamentele necesare pentru transmiterea datelor în format electronic.

    (4) Unităţile administrativ-teritoriale menţionate la alin. (3) au obligaţia transmiterii datelor prevăzute în anexă, pe suport hârtie, până la dotarea cu echipamentele necesare pentru transmiterea datelor în format electronic.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic