Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2011


pentru implementarea unitară a proiectelor prioritare din cadrul Programului naţional de dezvoltare a infrastructurii, aprobat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 105/2010, gestionate de Ministerul Mediului şi Pădurilor


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 17.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (17.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    CAP. I

    Prevederi generale

    ART. 1

    Proiectele prioritare din cadrul Programului naţional de dezvoltare a infrastructurii, aprobat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 105/2010, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 15/2011, cu completările ulterioare, denumit în continuare PNDI, pentru care Ministerul Mediului şi Pădurilor, denumit în continuare MMP, are calitatea de ordonator principal de credite, denumit în continuare OPC, se vor gestiona astfel: prin MMP pentru "Programele multianuale de mediu şi gospodărirea apelor" şi prin Administraţia Naţională "Apele Române", denumită în continuare ANAR, pentru "Infrastructura în domeniul gospodăririi apelor, lucrări hidrotehnice de apărare împotriva inundaţiilor, mărirea gradului de siguranţă a barajelor şi reabilitarea şi protecţia zonei costiere".

    ART. 2

    PNDI cuprinde următoarele proiecte prioritare pentru care MMP are calitatea de OPC:

    a) "Programele multianuale de mediu şi gospodărirea apelor", care constau în: realizarea sistemelor integrate de alimentare cu apă şi canalizare-epurare a apelor menajere, asigurarea alimentării cu apă a localităţilor la standarde europene şi extinderea şi/sau modernizarea reţelelor de distribuţie a apei şi a reţelelor de canalizare-epurare a apelor uzate menajere;

    b) "Infrastructura în domeniul gospodăririi apelor, lucrări hidrotehnice de apărare împotriva inundaţiilor, mărirea gradului de siguranţă a barajelor şi reabilitarea şi protecţia zonei costiere", care constă în: realizarea lucrărilor hidrotehnice de apărare împotriva inundaţiilor, mărirea gradului de siguranţă a barajelor şi reabilitarea şi protecţia zonei costiere.

    ART. 3

    În sensul prezentelor norme metodologice, prin beneficiari se înţelege unităţile administrativ-teritoriale reprezentate de autorităţile administraţiei publice locale, denumite în continuare UAT-uri, pentru "Programele multianuale de mediu şi gospodărirea apelor" şi, respectiv, ANAR pentru "Infrastructura în domeniul gospodăririi apelor, lucrări hidrotehnice de apărare împotriva inundaţiilor, mărirea gradului de siguranţă a barajelor şi reabilitarea şi protecţia zonei costiere".

    ART. 4

    Pentru obiectivele de investiţii propuse a fi finanţate, prevăzute la art. 2 lit. a), MMP preia de la beneficiari, pe durata de realizare a investiţiei, în folosinţă gratuită, terenurile necesare realizării lucrărilor, potrivit protocolului prevăzut în anexa nr. 1.

    ART. 5

    (1) Obiectivele de investiţii din cadrul proiectelor prioritare prevăzute la art. 2 se amplasează pe terenuri proprietate publică sau privată a statului ori a UAT-urilor şi/sau pe terenuri proprietate privată, dobândite conform legii, a căror folosinţă/administrare se asigură de către beneficiar, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic