Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2008


privind notificarea internă şi declararea oficială a unor boli transmisibile ale animalelor


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.05.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.05.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (3) Notificarea internă a suspiciunii bolilor transmisibile ale animalelor, prevăzute în anexa nr. 1, precum şi a cazurilor de tăiere de urgenţă sau de moarte a animalelor se face printr-un mijloc de comunicare rapidă sau prin comunicare directă, precizându-se:

    a) boala suspicionată;

    b) locul unde a fost suspicionată boala, codul exploataţiei;

    c) specia de animale la care a fost suspicionată boala;

    d) categoria de vârstă a animalului;

    e) numărul şi codul de identificare pentru animalele bolnave sau suspectate a fi bolnave, tăiate de urgenţă sau moarte;

    f) numele şi prenumele, precum şi adresa deţinătorului animalelor;

    g) data la care a fost suspicionată boala;

    h) factorii favorizanţi pentru apariţia bolii;

    i) simptomele bolii;

    j) intervenţiile efectuate.

    (4) Notificarea internă a suspiciunii bolilor transmisibile ale animalelor, prevăzute în anexa nr. 1, se face către direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti şi către primărie, de către deţinătorii de animale, de responsabilii stânelor şi ai taberelor de vară, de conducătorii unităţilor care prelucrează, colectează, depozitează, transportă, valorifică şi comercializează produse de origine animală, de către personalul care gestionează şi supraveghează rezervaţiile şi parcurile naturale, fondurile cinegetice şi fondurile de vânătoare, precum şi de către orice alte persoane care pot furniza informaţii privind starea de sănătate a animalelor, pentru efectuarea investigaţiilor de specialitate, pentru stabilirea diagnosticului şi pentru aplicarea operativă a măsurilor adecvate.

    (5) Medicii veterinari de liberă practică împuterniciţi comunică, în mod obligatoriu, orice situaţie în care se suspicionează bolile transmisibile ale animalelor, prevăzute în anexa nr. 1, medicului veterinar oficial al circumscripţiei sanitar-veterinare zonale şi primăriei localităţii în a cărei rază teritorială se află animalele.

    (6) Notificarea internă a suspiciunii de boală a animalelor aflate sub controlul sanitar-veterinar al serviciilor sanitar-veterinare de stat din cadrul altor ministere se face de către direcţia medicală sau de către conducerile acestora medicului veterinar oficial al circumscripţiei sanitar-veterinare zonale în a cărei rază teritorială se află animalele şi direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.

    (7) Nu se supun notificării îmbolnăvirile provocate şi cazurile de tăiere sau de moarte a animalelor înregistrate în activitatea de cercetare, precum şi tăierile de animale pentru producţia de biopreparate sau în scop de diagnostic, care se efectuează în instituţiile şi unităţile autorizate.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic