Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2008


privind asigurarea cursului de schimb valutar (NI-CST-11-I/0)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 21.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (21.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    CAP. I

    Aspecte generale

    ART. 1

    Obiectul şi scopul normei

    1.1. Prezenta normă este elaborată în conformitate cu Legea nr. 96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Băncii de Export-Import a României EXIMBANK - S.A., republicată*1), şi cu Hotărârea Guvernului nr. 534/2007 privind înfiinţarea, atribuţiile, competenţele şi modul de funcţionare ale Comitetului Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări şi reglementarea operaţiunilor de finanţare, garantare şi asigurare efectuate de Banca de Export-Import a României EXIMBANK - S.A. în numele şi în contul statului*2), cu modificările şi completările ulterioare.

--------------

    *1) Publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 260 din 18 aprilie 2007.

    *2) Publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 417 din 22 iunie 2007.

    1.2. În scopul susţinerii exporturilor româneşti, Banca de Export-Import a României EXIMBANK - S.A., denumită în continuare EXIMBANK, derulează operaţiuni de asigurare a cursului de schimb valutar, pe termen scurt, în baza unui plafon anterior aprobat, având ca obiectiv stimularea exporturilor româneşti, prin protejarea încasărilor în EUR şi USD din exporturile efectuate, împotriva fluctuaţiilor nefavorabile ale cursului de schimb.

    1.3. Obiectul prezentei norme îl constituie stabilirea principiilor şi condiţiilor de derulare a acestui tip de operaţiuni, precum şi etapele de parcurs în vederea aprobării de către EXIMBANK a solicitărilor de asigurare.

    1.4. Asigurarea cursului de schimb valutar reprezintă o operaţiune financiară specifică, care nu face parte din domeniul asigurării creditelor de export.

    1.5. Sursa de realizare a acestor operaţiuni în numele şi în contul statului este, potrivit art. 10 lit. c) din Legea nr. 96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Băncii de Export-Import a României EXIMBANK - S.A., republicată, "c) fondul destinat stimulării operaţiunilor de comerţ exterior, precum şi pentru finanţarea, cofinanţarea şi refinanţarea activităţilor de dezvoltare a infrastructurii, a utilităţilor de interes public, dezvoltare regională, susţinere a activităţii de cercetare-dezvoltare, protecţia mediului înconjurător, ocupare şi formare a personalului, susţinere şi dezvoltare a întreprinderilor mici şi mijlocii şi a tranzacţiilor internaţionale".

    1.6. Anual, la propunerea EXIMBANK, Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări (C.I.F.G.A.) va aproba valoarea-limită a plafonului care poate fi alocat unui solicitant, precum şi valoarea-limită a unei sume asigurate, în cadrul plafonului.

    1.7. Durata estimată de aplicare a asigurării cursului de schimb valutar este de 3 ani.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic