ART. 1 Prezenta normă sanitară veterinară stabileşte regulile generale de biosecuritate pentru funcţionarea exploataţiilor de porcine înregistrate/autorizate sanitar-veterinar.
ART. 2 În condiţiile prezentei norme sanitare veterinare, exploataţiile de porcine înregistrate/autorizate sanitar-veterinar sunt organizate în: a) exploataţii de porcine în sistem integrat - cu sectoare de reproducţie, creştere şi îngrăşare a porcinelor cu aceeaşi locaţie sau în locaţii diferite; b) exploataţii de porcine numai cu sector de reproducţie; c) exploataţii de porcine numai cu sector de creştere şi/sau îngrăşare.
CAP. I Definiţii
ART. 3 În sensul prezentei norme sanitare veterinare, următorii termeni se definesc astfel: a) biosecuritate - complexul de măsuri organizatorice şi tehnice ce sunt aplicate într-o exploataţie de porcine înregistrată/autorizată sanitar-veterinar, pentru prevenirea introducerii, persistenţei şi răspândirii de agenţi patogeni, astfel încât să se prevină apariţia bolilor transmisibile; b) zonă de producţie - teritoriul delimitat, care cuprinde toate adăposturile pentru animale, spaţiile, utilajele, echipamentele şi alte facilităţi destinate creşterii porcinelor, cu respectarea regulilor de sănătate şi bunăstare a animalelor; c) zonă administrativă - teritoriul aflat în afara zonei de producţie şi delimitat de aceasta;