Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2008


privind procedura de acordare, cu titlu gratuit, a echipamentelor de calcul necesare funcţionării cabinetelor medicilor de familie


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.04.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.04.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    1. În calitate de autoritate organizatoare, Ministerul Sănătăţii Publice a iniţiat procedura de achiziţie a echipamentelor de calcul necesare funcţionării cabinetelor medicilor de familie, compusă din: calculator portabil dotat cu sistem de operare, imprimantă matricială şi antivirus.

    2. Centrul Naţional pentru Organizarea şi Asigurarea Sistemului Informaţional şi Informatic în Domeniul Sănătăţii Bucureşti este autorizat de Ministerul Sănătăţii Publice să încheie, după finalizarea procedurii de achiziţie, acorduri-cadru şi, respectiv, contracte subsecvente cu furnizorii adjudecaţi.

    3. Contractele de furnizare se vor derula numai în condiţiile stabilite în documentaţia de achiziţie.

    4. Contractele de furnizare se încheie în limita prevederilor bugetare repartizate din veniturile proprii ale Ministerului Sănătăţii Publice, având în vedere atât cantităţile stabilite pe loturi, cât şi preţurile adjudecate la licitaţie.

    5. Preţul contractului de furnizare se exprimă în lei şi nu poate fi modificat pe toată durata acestuia.

    6. Contractul de furnizare intră în vigoare după constituirea de către furnizori a garanţiei de bună execuţie. Garanţia de bună execuţie se constituie prin scrisoare de garanţie de bună execuţie emisă în favoarea Centrului Naţional pentru Organizarea şi Asigurarea Sistemului Informaţional şi Informatic în Domeniul Sănătăţii Bucureşti.

    7. Echipamentele de calcul se livrează de către furnizori la termenele cuprinse în graficul de livrare, la sediul fiecărei autorităţi de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti (denumite în continuare autorităţi de sănătate publică). În termen de 3 zile de la data încheierii contractului, Centrul Naţional pentru Organizarea şi Asigurarea Sistemului Informaţional şi Informatic în Domeniul Sănătăţii Bucureşti va transmite furnizorilor lista cuprinzând adresa autorităţilor de sănătate publică, numele şi prenumele conducătorilor acestor instituţii. Tot în termen de 3 zile de la data încheierii contractelor, Centrul Naţional pentru Organizarea şi Asigurarea Sistemului Informaţional şi Informatic în Domeniul Sănătăţii Bucureşti va comunică, în scris, autorităţilor de sănătate publică termenul de livrare a echipamentelor de calcul.

    8. Recepţia echipamentelor de calcul se face la sediul autorităţilor de sănătate publică de către o comisie de recepţie formată din reprezentanţi ai furnizorului, ai Centrului Naţional pentru Organizarea şi Asigurarea Sistemului Informaţional şi Informatic în Domeniul Sănătăţii Bucureşti şi ai autorităţii de sănătate publică.

    9. Echipamentele recepţionate rămân la sediul autorităţilor de sănătate publică, în custodie, până la data efectuării transferului din patrimoniul Centrului Naţional pentru Organizarea şi Asigurarea Sistemului Informaţional şi Informatic în Domeniul Sănătăţii Bucureşti în patrimoniul autorităţii de sănătate publică.

    10. Decontarea contravalorii echipamentelor de calcul se efectuează de către Centrul Naţional pentru Organizarea şi Asigurarea Sistemului Informaţional şi Informatic în Domeniul Sănătăţii Bucureşti în baza documentelor justificative, în limita prevederilor bugetare aprobate.

    11. Echipamentele se transferă din patrimoniul Centrului Naţional pentru Organizarea şi Asigurarea Sistemului Informaţional şi Informatic în Domeniul Sănătăţii Bucureşti în patrimoniul autorităţilor de sănătate publică, potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 841/1995 privind procedurile de transmitere fără plată şi de valorificare a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, în baza proceselor-verbale de predarepreluare.

    12. Pe baza documentului menţionat la pct. 11, echipamentele de calcul transferate se înregistrează în evidenţa contabilă a autorităţii de sănătate publică.

    13. Autoritatea de sănătate publică încheie contracte de comodat cu medicii de familie de pe raza teritorială a judeţului, respectiv a municipiului Bucureşti, pentru echipamentele de calcul necesare funcţionării cabinetelor, conform modelului prevăzut în anexa nr. 8 la Normele metodologice pentru realizarea şi raportarea activităţii specifice în cadrul Programului naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei în asistenţa medicală primară, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii publice şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 994/354/2007, cu modificările şi completările ulterioare.

    14. Pe toată perioada comodatului, echipamentele de calcul rămân în patrimoniul autorităţilor de sănătate publică, care au obligaţia de a calcula şi de a înregistra amortizarea aferentă, de a inventaria anual aceste bunuri, de a urmări modul în care sunt respectate obligaţiile prevăzute în contractul de comodat şi de a lua măsurile ce se impun în cazul nerespectării prevederilor acestui contract.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic