Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2007


de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2006 privind finanţarea unor proiecte de investiţii care necesită o perioadă mai lungă de un an până la finalizare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 20.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (20.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    CAP. I

    Domeniul de aplicare

    1.1. Asigurarea finanţării unor proiecte de investiţii şi a altor cheltuieli de investiţii de importanţă prioritară a căror durată de realizare este mai mare de 12 luni se realizează din bugetele ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat, potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2006 privind finanţarea unor proiecte de investiţii care necesită o perioadă mai lungă de un an până la finalizare, aprobată prin Legea nr. 126/2007, cu completările ulterioare, şi ale prezentelor norme metodologice.

    1.2. Prin durată de realizare a unui proiect de investiţii sau a altei cheltuieli de investiţii (aşa cum este definit acest termen prin Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările ulterioare) se înţelege perioada de timp estimată a se scurge între momentul începerii activităţilor de realizare şi momentul recepţiei acestora.

    1.3. Finanţarea proiectelor de investiţii şi a altor cheltuieli de investiţii se asigură cu respectarea prevederilor art. 4 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2006, aprobată prin Legea nr. 126/2007, cu completările ulterioare.

    1.4. Avizul prealabil al Ministerului Economiei şi Finanţelor prevăzut la art. 4 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2006, aprobată prin Legea nr. 126/2007, cu completările ulterioare, se acordă pe baza unei solicitări formulate de către ordonatorul principal de credite care conţine în mod obligatoriu următoarele elemente: denumirea proiectului de investiţii sau a cheltuielii de investiţii propuse a se finanţa, valoarea estimată a acesteia, costurile de finanţare estimate, sursa de finanţare şi tipuri de cheltuieli potrivit clasificaţiei bugetare, eşalonarea plăţilor ce urmează a se realiza, costurile utilizării în practică a proiectului de investiţii sau a cheltuielii de investiţii. În baza datelor furnizate în solicitarea ordonatorului principal de credite, Ministerul Economiei şi Finanţelor calculează implicaţiile bugetare ale aprobării de către Guvern a finanţării unor astfel de categorii de investiţii, astfel încât Guvernul să fie informat despre acestea la momentul analizării cererii de aprobare a acestora. Ministerul Economiei şi Finanţelor furnizează Guvernului aceste calcule împreună cu situaţia angajamentelor României ce decurg din Pactul de creştere şi stabilitate şi din Programul de convergenţă.

    1.5. Definiţii:

    a) ordonatori principali de credite - definiţi în conformitate cu prevederile art. 20 alin. (1) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările ulterioare;

    b) autoritate contractantă - definită în conformitate cu art. 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 337/2006, cu modificările şi completările ulterioare;

    c) furnizor - persoana juridică desemnată în urma unei proceduri de atribuire a contractului de achiziţie publică, care livrează produsele, prestează serviciile sau execută lucrările necesare în vederea realizării proiectului de investiţii sau cheltuielii de investiţii care necesită o perioadă mai lungă de un an până la finalizare;

    d) finanţator - instituţie financiară care asigură finanţarea proiectului până la realizarea acestuia şi care este desemnată în urma unei proceduri de achiziţie publică a serviciilor financiare, organizată şi derulată de autoritatea contractantă în numele şi pentru furnizor.

    CAP. II

    Etapele de derulare a procesului investiţional pentru un proiect de investiţii/o cheltuială de investiţii

    2.1. Derularea procesului investiţional pentru un proiect de investiţii sau pentru o cheltuială de investiţii finanţată în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2006, aprobată prin Legea nr. 126/2007, cu completările ulterioare, se realizează prin parcurgerea următoarelor etape:

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic