Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2007


privind aprobarea procedurilor de agreare de către Ministerul Transporturilor a unităţilor specializate medicale şi psihologice, în vederea examinării persoanelor cu funcţii care concură la siguranţa circulaţiei rutiere


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 05.10.2007 și 19.10.2011 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 05.10.2007 și 19.10.2011 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (3) Direcţia de specialitate propune conducerii ministerului, în baza verificării efectuate, agrearea sau neaprobarea respectivei agreări.

    (4) După obţinerea aprobării de agreare, Ministerul Transporturilor eliberează, contra unui tarif, certificatul de agreare al cărui model este prezentat în anexa care face parte integrantă din prezentele norme.

    (5) Certificatul de agreare are o valabilitate de 5 ani, cu avizare anuală. Avizarea anuală se va face, contra unui tarif, pe baza unui control anual în care va fi verificată concordanţa condiţiilor iniţiale cu cele prezente.

    ART. 3

    (1) Întocmirea documentaţiei de examinare şi eliberarea avizului medical se vor face în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 447/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

    (2) Unităţile medicale specializate sunt obligate să transmită trimestrial către una dintre comisiile teritoriale de siguranţă circulaţiei, nominalizată de către direcţia de specialitate din Ministerul Transporturilor, fotocopii de pe evidenţa examinărilor medicale ale persoanelor cu funcţii care concură la siguranţa circulaţiei rutiere, realizate în ultimele 3 luni.

    (3) În cadrul unităţii medicale agreate va exista un registru de evidenţă a examinărilor, cu rubricile: numele şi prenumele, CNP, funcţia, unitatea angajatoare, după caz, tipul de examen solicitat, data efectuării examenului, avizul obţinut, data transmiterii datelor din dosar (în copie) la comisia teritorială de siguranţă circulaţiei.

    (4) Verificarea anuală sau pe bază de sesizare vizează modul în care sunt respectate condiţiile de efectuare a examinărilor medicale ale persoanelor cu funcţii care concură la siguranţa circulaţiei rutiere şi se va realiza de personalul de specialitate al Ministerului Transporturilor.

    (5) În cazul constatării nerespectării condiţiilor care au stat la baza emiterii certificatului de agreare, persoanele care efectuează verificarea vor propune suspendarea certificatului de agreare până la remedierea abaterilor sau, după caz, anularea acestuia.

    (6) Anularea certificatului de agreare se face în următoarele situaţii:

    - neremedierea în termen de o lună a abaterilor constatate;

    - avizarea personalului fără efectuarea examinărilor respective sau fără înregistrarea persoanelor examinate;

    - efectuarea examinărilor de către alt personal decât cel de specialitate stabilit iniţial de către unitatea agreată.

    ART. 4

    Unităţile agreate efectuează examinarea medicală persoanelor cu atribuţii de siguranţă circulaţiei rutiere în curs de formare profesională, celor care se angajează, angajate sau care desfăşoară activitate independentă în domeniul transportului rutier. Persoanele examinate sunt obligate să dovedească cu acte că sunt angajate la unităţi înregistrate în judeţul în care îşi are reşedinţa unitatea medicală agreată la care solicită examinarea.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic