Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2007


de aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 29/2007 privind modul de alocare a instrumentelor structurale, a prefinanţării şi a cofinanţării alocate de la bugetul de stat, inclusiv din Fondul naţional de dezvoltare, în bugetul instituţiilor implicate în gestionarea instrumentelor structurale şi utilizarea acestora pentru obiectivul convergenţă


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 19.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (19.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    CAP. I


    Programarea bugetară a fondurilor externe nerambursabile şi a fondurilor aferente contribuţiei naţionale

    ART. 1


    (1) În scopul aplicării prevederilor art. 3 şi 5 din Ordonanţa Guvernului nr. 29/2007, Autoritatea de management completează formularele de prezentare şi de fundamentare a fondurilor aferente instrumentelor structurale, precum şi a contribuţiei naţionale incluse în poziţia globală "Cofinanţarea asistenţei financiare nerambursabile postaderare de la Comunitatea Europeană", potrivit metodologiei elaborate anual de Ministerul Economiei şi Finanţelor în vederea elaborării proiectului anual de buget.

    (2) Autoritatea de management transmite documentele menţionate la alin. (1) Autorităţii pentru coordonarea instrumentelor structurale şi Autorităţii de certificare şi plată din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor pentru avizarea propunerilor de cheltuieli formulate de Autoritatea de management şi, după avizare, direcţiei abilitate cu elaborarea proiectului de buget din ministerul din care face parte.

    (3) Direcţia abilitată cu elaborarea proiectului de buget din ministerul din care face parte Autoritatea de management cuprinde în proiectul bugetului ordonatorului principal de credite, cu prioritate şi în întregime, sumele de natura celor prevăzute la art. 5 pct. 3 din Ordonanţa Guvernului nr. 29/2007, precum şi fondurile aferente instrumentelor structurale din formularele din metodologia menţionată la art. 1 alin. (1).

    (4) Ordonatorul principal de credite din care face parte Autoritatea de management transmite propunerea de buget direcţiei abilitate cu programarea bugetară din Ministerul Economiei şi Finanţelor, în vederea elaborării proiectului de buget de stat, conform legislaţiei în vigoare.

    (5) În scopul aplicării prevederilor art. 3 şi 5 din Ordonanţa Guvernului nr. 29/2007, Ministerul Economiei şi Finanţelor desfăşoară următoarele activităţi:

    a) analizează şi avizează previziunile de cheltuieli cuprinse în propunerile de cheltuieli formulate de Autoritatea de management, prin Autoritatea de certificare şi plată şi Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale, care transmit Autorităţii de management şi, în copie, direcţiei abilitate cu programarea bugetară din Ministerul Economiei şi Finanţelor o scrisoare de informare privind avizarea;

    b) transmite direcţiei responsabile cu elaborarea proiectului de buget al Ministerului Economiei şi Finanţelor - Acţiuni generale şi, spre informare, Autorităţii pentru coordonarea instrumentelor structurale sumele propuse a fi alocate de la bugetul de stat în vederea includerii acestora la poziţia globală "Cofinanţarea asistenţei financiare nerambursabile postaderare de la Comunitatea Europeană", prin Autoritatea de certificare şi plată, pe baza propunerilor de cheltuieli formulate de Autoritatea de management, reprezentând: cofinanţarea publică din fonduri de la bugetul de stat, prefinanţarea alocată de la bugetul de stat, continuarea finanţării proiectelor în cadrul programelor operaţionale, în cazul indisponibilităţii temporare a fondurilor comunitare, cheltuielile aferente transferului de fonduri din conturile Ministerului Economiei şi Finanţelor în conturile beneficiarilor sau unităţilor de plată, precum şi sumele necesare rambursării cheltuielilor aferente taxei pe valoarea adăugată pentru cheltuielile eligibile realizate pentru implementarea proiectelor finanţate din instrumente structurale;

    c) întocmeşte previziunea poziţiei nete a României în relaţia financiară cu Uniunea Europeană, prin Unitatea de coordonare a relaţiilor bugetare cu Uniunea Europeană, pe baza propunerilor de cheltuieli formulate de Autoritatea de management, conform procedurii şi modelului ce vor fi stabilite în cadrul activităţilor proiectului de twinning RO05/IB/FI-01 "Consolidarea capacităţii administrative pentru asigurarea eficienţei şi transparenţei fluxurilor financiare către şi de la bugetul Uniunii Europene".

    CAP. II


    Fluxurile fondurilor externe nerambursabile, precum şi ale fondurilor acordate de la bugetul de stat
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic