Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2007


privind pregătirea şi atestarea profesională a conducătorilor auto care efectuează transport rutier de mărfuri periculoase


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 01.01.2013 și 03.12.2015 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 01.01.2013 și 03.12.2015 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (1) Conducătorii auto ai vehiculelor care transportă mărfuri sau obiecte din clasa 1 ori mărfuri radioactive aparţinând clasei 7 trebuie să urmeze, în plus faţă de cursul de bază, un curs de specializare, tematica acestuia fiind cea prevăzută la art. 10 alin. (4), respectiv alin. (5).

    (2) Clasele 1 şi 7 sunt cele definite în partea a 2-a din anexa A la Acord.

    ART. 5

    Certificatul A.D.R. este valabil 5 ani, iar perioada de valabilitate a acestuia se prelungeşte automat pentru o nouă perioadă de 5 ani, dacă titularul a urmat în al cincilea an de valabilitate cursurile recapitulative prevăzute la art. 12 şi a promovat examenele prevăzute la art. 17-20, după caz.

    ART. 6

    Cursurile de bază iniţiale sau recapitulative şi cursurile de specializare iniţiale ori recapitulative prevăzute la art. 3 şi 4 pot avea loc sub formă de cursuri polivalente, realizate integral, cu aceeaşi ocazie şi de către acelaşi centru de pregătire şi perfecţionare a personalului din domeniul transporturilor rutiere.

    ART. 7

    Orice certificat A.D.R., eliberat conform prevederilor cap. 8.2 din anexa B la Acord de către autoritatea competentă a unei părţi contractante la acest acord sau de orice organism recunoscut de această autoritate, va fi recunoscut ca valabil pe teritoriul României pe toată durata sa de valabilitate.

    ART. 8

    Certificatul A.D.R. emis în condiţiile precizate în secţiunea a 6-a din cap. II al prezentelor norme va fi redactat în limba română şi în una dintre limbile engleză, franceză sau germană.

    CAP. II

    Prevederi speciale referitoare la pregătirea conducătorilor auto

    ART. 9

    (1) Pregătirea în cadrul centrelor trebuie să fie orientată spre necesităţile practice ale activităţii conducătorilor auto. Programa de pregătire trebuie stabilită în conformitate cu prevederile Acordului, pe baza subiectelor menţionate la art. 10 alin. (2)-(5). Cursurile de pregătire iniţială şi recapitulative trebuie să includă, de asemenea, exerciţiile practice individuale prevăzute la art. 11 alin. (5).

    (2) Centrele de pregătire şi perfecţionare a personalului din domeniul transporturilor rutiere trebuie să se asigure că personalul didactic cunoaşte bine şi expune la cursuri cele mai recente aspecte care rezultă din reglementările în domeniu, aceasta fiind o condiţie de menţinere a autorizării.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic